Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Η DEGER επεκτείνεται στην τεράστια αγορά της Ινδίας     Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ: Eγκαινίασε ΦΒ πάρκο 500 kW με DEGER S100     Kοινή πρόταση ΣΠΕΦ - ΣΕΦ στη κυβέρνηση: Αυξήστε τις ταρίφες στα νέα ΦΒ έργα μικρής ισχύος !     Τέλος στο αντιντάμπινγκ! Φθηνότερα και πιο ανταγωνιστικά τα Φωτοβολταϊκά πάρκα από 3 Σεπτεμβρίου 2018      Ισπανία: Ανάρπαστοι γίνονται οι μονοαξονικοί DEGER S100-PF-SR στον αγροτικό κλάδο     Εντυπωσιακή εξοχική κατοικία στη Ρουμανία γίνεται ενεργειακά αυτόνομη με την αρωγή της DEGER     Οι προτάσεις του ΣΕΦ στο Υπουργείο Ενέργειας για τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό σχεδιασμό.     Η DEGER κυρίαρχος στη γειτονική Τουρκία, υλοποιεί σημαντικά έργα     Aπό μοναστήρια έως και σε στρατιωτικές βάσεις, το ιδανικό ΦΒ αυτόνομο σύστημα έχει την υπογραφή της DEGER     Νότια Αφρική : H DEGER κατασκεύασε Φωτοβολταϊκό πάρκο σε φάρμα      

Tα μεγάλα έργα της DEGER

 

H DEGER διαθέτει εγκατεστημένους από το 1999 (έτος ίδρυσής της) έως και σήμερα, πάνω από 100.000 Ιχνηλάτες παγκοσμίως, έχοντας ως κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα, την ενσωμάτωση της τεχνολογίας της MLD .Oι αισθητήρες φωτός βοηθούν τα πάνελ να ακολουθούν τη πορεία του ηλίου και επομένως, αντικρύζοντας πάντα το λαμπρότερο σημείο του ουρανού, να αποδίδουν έως και 45% επιπλέον ενέργεια ετησίως.

 

Πολλά από αυτά είναι εγκατεστημένα σε μεγάλους αριθμούς και σε μεγάλα πάρκα τα οποία προσφέρουν στα δημόσια δίκτυα, ένα εντυπωσιακό ενεργειακό παραγόμενο αποτέλεσμα . Στη συνέχεια παραθέτουμε ορισμένα εξ αυτών ενδεικτικά :

Ισπανία

 

Στη τοποθεσία Ολμεντίγια ντε Αλαρκόν η εταιρία Solaer διαθέτει από το 2007 ένα ΦΒ πάρκο συνολικής ισχύος 6 ΜW, αποτελούμενο από διαξονικά τράκερ της DEGER. Ένα ακόμη πολύ μεγάλο ΦΒ  πάρκο  με διαξονικά συστήματα (2,8 MW) βρίσκεται στην επαρχία της ESCALONA . Επιπλέον αρκετές  εγκαταστάσεις με τράκερ DEGER ισχύος 1  ΜW  βρίσκονται διάσπαρτες στην Ιβηρική χερσόνησο , ιδιοκτησίας των εταιριών Conergy , AE 3000, Ecosolar, Herencia, Lonjas Technologia

Ιταλία 

 Στη Σικελία μια ολόκληρη πλαγιά έχει καλυφθεί από τα μονοαξονικά Τop Tracker 8.5 , συνολικής ισχύος 9,8 ΜW για λογαριασμό της Μartifer Solar. Στην Απουλία οι εταιρίες Sorgenia Solar, La eco energie, Renergies έχουν εγκαταστήσει διαξονικά τράκερ σε τρία διαφορετικά πάρκα ισχύος 2 και 1 MW. Eπίσης έχουν αποπερατωθεί ένας σημαντικός αριθμός εγκαταστάσεων ισχύος 1  ΜW σε ολόκληρη την Ιταλική επικράτεια. 

Πορτογαλία 

 Στο κάστρο Βέρντε της πορτογαλικής επικράτειας, η εταιρία SER είναι από το 2010 ιδιοκτήτης ΦΒ πάρκου με διαξονικό εξοπλισμό  συνολικής ισχύος 2,2 ΜW.

Γερμανία

 

Δύο από τα πολλά μεγάλα έργα στη Γερμανία είναι με διαξονικά τράκερ στο Νόϊενταλ και στο Μπαντ Άρολσεν . Στο πρώτο μέρος το ΦΒ πάρκο έχει εγκατασταθεί το 2011 από τη Consolaris με ισχύ 2,6 ΜW και στο δεύτερο η εγκατάσταση είναι της εταιρίας Entrason, ισχύος 2,4 MW από το 2012 . Και στα δύο η χρηματοδότηση έχει προέλθει από ιδιωτικούς πόρους.

 Σουηδία 

 

 Στον αυτοκινητόδρομο που διανύει την απόσταση μεταξύ Στοκχόλμης και Όσλο έχουν εγκατασταθεί παραπλεύρως διαξονικοί Ιχνηλάτες της DEGER συνολικής ισχύος 1 ΜW. Το εντυπωσιακό αυτό έργο το οποίο έχει χρηματοδοτήσει η SwedBank, έχει αποπερατωθεί το 2013 και είναι ιδιοκτησίας της εταιρίας EPC: Kraftpojkarna.

Καναδάς 

 

 Μπορεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να μην πραγματοποιούνται νέα μεγάλα Φωτοβολταϊκά έργα, όμως σε άλλες χώρες οι συνθήκες είναι αντιστρόφως ανάλογες. Μόλις το 2016 στο Οντάριο του Καναδά η Solar Garden project έχει υλοποιήσει ΦΒ πάρκο διαξονικών τράκερ της DEGER 24 ΜW (40 Χ 600 kW) μέσω χρηματοδότησης απότη Farm Credit Canada. Eπίσης σε μια διαφορετική τοποθεσία ένας όμιλος εταιριών χρηματοδούμενος από τη TD Canada Trust εγκατέστησε 44 μονάδες των 500 ΚW ,  συνολικά δηλαδή 22 ΜW ηλιακής ενέργειας.  

Επίσης στον Καναδά η DEGER συμμετέχει σε ένα εξίσου σημαντικό έργο. Ο Δήμος του Κίμπερλι στη περιοχή της Κολούμπια καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του  βασιζόμενος στο ορυχείο του ηλίου. Εκεί, 96 εγκατεστημένοι  διαξονικοί ιχνηλάτες της DEGER  D100  συνολικής ισχύος υπεραποδίδουν έως και 45% επιπλέον ενέργεια σε σχέση με τα αντίστοιχα ΦΒ συστήματα σταθερών βάσεων (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ)

Eλλάδα

 

Στη χώρα μας δύο μεγάλα έργα με Ιχνηλάτες τη DEGER  συνολικής ισχύος 1MW, ( 500 kW έκαστο) βρίσκονται στις τοποθεσίες Μπαλί Ανδραβίδας και Βάγια Βοιωτίας. Στο πρώτο (2010)  η  εταιρία biosar έχει τοποθετήσει 69 διαξονικούς ιχνηλάτες 7000 ΝΤ το 2010, ενώ στη Βοιωτία η εγκατάσταση έχει πραγματοποιηθεί από τη Greentop το 2013.

 

Δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που διανύουμε στην Ελλάδα μια τέτοια επένδυση μεγάλου μεγέθους και ανάλογου κόστους ίσως από κάποιους να κρίνεται επισφαλής, όμως η DEGER διαθέτει την ιδανική πρόταση για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν μια τόσο σημαντική εγκατάσταση.

 

Οι καινούριοι μονοαξονικοί ιχνηλάτες S100  δίνουν  πλέον τη δυνατότητα για αύξηση της ενεργειακής παραγωγής έως και 28% ετησίως σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά συστήματα σταθερών βάσεων, με  τιμή κτήσης  που δεν είναι υψηλότερη, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για μεγάλα Φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 1 ΜW και άνω. 

 

Για περισσότερα νέα αναφορικά με εγκαταστάσεις συστημάτων ηλιακής ιχνηλάτησης DEGER ανά την υφήλιο, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.