Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Η DEGER επεκτείνεται στην τεράστια αγορά της Ινδίας     Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ: Eγκαινίασε ΦΒ πάρκο 500 kW με DEGER S100     Kοινή πρόταση ΣΠΕΦ - ΣΕΦ στη κυβέρνηση: Αυξήστε τις ταρίφες στα νέα ΦΒ έργα μικρής ισχύος !     Τέλος στο αντιντάμπινγκ! Φθηνότερα και πιο ανταγωνιστικά τα Φωτοβολταϊκά πάρκα από 3 Σεπτεμβρίου 2018      Ισπανία: Ανάρπαστοι γίνονται οι μονοαξονικοί DEGER S100-PF-SR στον αγροτικό κλάδο     Εντυπωσιακή εξοχική κατοικία στη Ρουμανία γίνεται ενεργειακά αυτόνομη με την αρωγή της DEGER     Οι προτάσεις του ΣΕΦ στο Υπουργείο Ενέργειας για τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό σχεδιασμό.     Η DEGER κυρίαρχος στη γειτονική Τουρκία, υλοποιεί σημαντικά έργα     Aπό μοναστήρια έως και σε στρατιωτικές βάσεις, το ιδανικό ΦΒ αυτόνομο σύστημα έχει την υπογραφή της DEGER     Νότια Αφρική : H DEGER κατασκεύασε Φωτοβολταϊκό πάρκο σε φάρμα      

Εντυπωσιακή εξοχική κατοικία στη Ρουμανία γίνεται ενεργειακά αυτόνομη με την αρωγή της DEGER

d100 satic Romania

 

Ένα αρκετά φιλόδοξο ενεργειακό σχέδιο έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία στη Ρουμανία. Πιο συγκεκριμένα στη περιοχή του ιδιαίτερου κάλλους φυσικού πάρκου Πιάτρα Κραϊουλούι, θα συναντήσετε, σε υψόμετρο 853 μέτρων, μια αυτόνομη ενεργειακά εξοχική  κατοικία. Οι ιδιοκτήτες τoυ σπιτιού, που βρίσκεται στο Χωριό Σάτικ στην ορεινή κοιλάδα του Ρούκαρ Μπραν , καλύπτουν τις υψηλές ενεργειακές τους ανάγκες  από έναν συνδυασμό παρεχομένων ηλεκτρικών πόρων. Οι απαίτησεις που έχει το σύνολο των ηλεκτρικών οικιακών εφαρμογών είναι πολλές και οι λύσεις δεν θα μπορούσαν παρά να είναι  αναλόγως ανταποκρινόμενες.

 

 

Η συνολική επιφάνεια του κτίσματος, συμπεριλαμβανομένης και της σοφίτας, είναι 652 τετραγωνικά μέτρα. Το σπίτι διαθέτει και μια εσωτερική πισίνα 32 τετραγωνικών μέτρων. Η εξοχική κατοικία είναι κτισμένη βάσει των αυστηρών αρχιτεκτονικών προτύπων που ισχύουν για τη περιοχή του Ρούκαρ Μπραν. Κατά συνέπεια, η όλη  ξύλινη κατασκευή,  έχει στηριχθεί σε ντόπια υλικά .  Η πέτρα που διακοσμεί και προσδίδει μια εικόνα πολυτέλειας στην εξοχικής κατοικίας, είναι εξορυγμένη από τις γύρω περιοχές, ενώ τα θεμέλια του σπιτιού είναι από σκυρόδεμα.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η εξοχική κατοικία είναι κατά βάση ενεργειακά αυτόνομη. Κατά συνέπεια, η σύνδεση στο Δημόσιο Ηλεκτρικό Δίκτυο 230V/400V – 32A  και η ντίζελ γεννήτρια των 6.9 kVA υφίστανται μόνο ως εφεδρικές λύσεις σε περιπτώσεις ανάγκης.

 

 

Το βάρος της ηλεκτροδότησης έχει ανατεθεί στις "πλάτες" ενός διαξονικού Φωτοβολταϊκού Ιχνηλάτη DEGER D100- ατσάλινης θεμελίωσης ισχύος 10.5 kWp , που περιλαμβάνει 42  Φωτοβολταϊκά πάνελ των 250 Wp .

 

 

Ο inverter είναι τύπου SMA STP10000TL και η συστοιχία μπαταριών είναι με bus 48V και αποτελείται από 2V  στοιχεία με υγρά ΟPzS 1000 Ah.

 

Στο ενεργειακό αυτόνομο σύστημα συμμέτεχει και μια ανεμογεννήτρια των 600W , ενώ το ενεργειακό πάζλ συμπληρώνει ο εξωτερικός φωτισμός που πραγματοποιείται με φώτα led  12V τροφοδοτούμενα από μικρά ΦΒ πάνελ . 

 

Στους παγωμένους χειμώνες της Ρουμανίας με τις υψηλές χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, το σύστημα θέρμανσης στέκεται στο ύψος των  απαιτητικών περιστάσεων . Αεραγωγοί έχουν αναλάβει να μεταφέρουν τον θερμαινόμενο αέρα από το τζάκι σε όλους τους χώρους έτσι ώστε να διατηρείται το σπίτι ζεστό. Το νερό της  πισίνας, των βρύσεων ,ντουζ και λοιπών θερμαντικών σωμάτων,  θερμαίνεται από θερμικά ηλιακά πάνελ με σωλήνες εν κενώ, τοποθετημένα στη στέγη της οικίας. Το όλο σύστημα θέρμανσης συμπληρώνεται από πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης.

 

Τέλος, η  υδροδότηση της βίλας γίνεται μέσω ενός παραδοσιακού, διακοσμημένου από σκαλιστή πέτρα πηγαδιού και  μέσω της χρήση ηλεκτρικής αντλίας, πλαισιωμένο από μια μονάδα διαχείρισης λυμμάτων.

 H εντυπωσιακή αυτή ενεργειακή εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία MEIR GREEN

Ευχαριστούμε τον κ. Radu Matei για το  φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες που μας διέθεσε.

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερα νέα αναφορικά με εγκαταστάσεις συστημάτων ηλιακής ιχνηλάτησης DEGER ανά την υφήλιο, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Διαβάστε σχετικό άρθρο :

Η πολυτελής βίλα Casa Aguila στη Καλιφόρνια - Το ενεργειακό στοίχημα που κέρδισε η DEGER