Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

2017-2018: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Η DEGER επεκτείνεται στην τεράστια αγορά της Ινδίας     Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ: Eγκαινίασε ΦΒ πάρκο 500 kW με DEGER S100     Kοινή πρόταση ΣΠΕΦ - ΣΕΦ στη κυβέρνηση: Αυξήστε τις ταρίφες στα νέα ΦΒ έργα μικρής ισχύος !     Τέλος στο αντιντάμπινγκ! Φθηνότερα και πιο ανταγωνιστικά τα Φωτοβολταϊκά πάρκα από 3 Σεπτεμβρίου 2018      Ισπανία: Ανάρπαστοι γίνονται οι μονοαξονικοί DEGER S100-PF-SR στον αγροτικό κλάδο     Εντυπωσιακή εξοχική κατοικία στη Ρουμανία γίνεται ενεργειακά αυτόνομη με την αρωγή της DEGER     Οι προτάσεις του ΣΕΦ στο Υπουργείο Ενέργειας για τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό σχεδιασμό.     Η DEGER κυρίαρχος στη γειτονική Τουρκία, υλοποιεί σημαντικά έργα     Aπό μοναστήρια έως και σε στρατιωτικές βάσεις, το ιδανικό ΦΒ αυτόνομο σύστημα έχει την υπογραφή της DEGER     

You are here

Ευνοϊκές τροπολογίες για τα Φωτοβολταϊκά έφερε ο νέος νόμος 4546

vouli elliniki

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ του Ν.4546/2018 με σημαντικές τροπολογίες για τα φωτοβολταϊκά.

1. Επαναφέρεται το παλιό καθεστώς πολεοδομικής αδειοδότησης (δεν θα απαιτείται δηλαδή οικοδομική άδεια για φωτοβολταϊκά αλλά έγκριση μικρών εργασιών ή και απαλλαγή από αυτήν για κτίρια και έως 100 kWp).

2. Δίνεται παράταση για πληρωμή του τέλους διατήρησης άδειας παραγωγής έτους 2016 έως και τις 30/6/2018.

3. Δίνεται η δυνατότητα να συνεχιστεί η λειτουργία σταθμών έως και 7 έτη μετά τη λήξη της 20ετιας (με αποζημίωση ίση με την ΟΤΣ)

4. Προβλέπεται επιστροφή των εγγυητικών προς τον ΔΕΔΔΗΕ/ΑΔΜΗΕ αν δεν πετύχει κανείς στο διαγωνισμό (αν και με ιδιαίτερα αυστηρές και παράλογες ποινές αφού χάνει κανείς όλες τις άδειες).

5. Δίνεται περιθώριο 30 MWp στην Πελοπόννησο και 10 MWp στην Εύβοια για net-metering και ενεργειακές κοινότητες.

6. Μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των πληρωμών για όσους υπογράφουν συμβάσεις διαφορικής προσαύξησης, προβλέπεται να πληρώνονται προσωρινά με το 90% της τιμής αναφοράς.

πηγή: Helapco.gr

 

Aπό την πλευρά μας, οφείλουμε να σχολιάσουμε ότι τα παραπάνω μέτρα είναι στη πλειοψηφία  τους, ευνοϊκά για τον κλάδο των Φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, όσον αφορά τα συστήματα Ιχνηλάτησης, είναι σημαντικές οι αλλαγές στο καθεστώς της  πολεοδομική αδειοδότησης, αφού οδηγούν στην  απλοποίηση των διαδικασιών αναβάθμισης ΦΒ εγκαταστάσεων έως και 100kW από σταθερές βάσεις σε συστήματα Ιχνηλάτησης DEGER.

Μπορείτε να κατεβάσετε και διαβάσετε το κείμενο του ΦΕΚ, με τα σχετικά με τα Φωτοβολταϊκά εδάφια υπογραμμισμένα, στον σύνδεσμο που ακολουθεί :

PDF iconN4546_2018_FEK_PV_Highlight.pdf (167.32 KB)