Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

2017-2018: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Η DEGER επεκτείνεται στην τεράστια αγορά της Ινδίας     Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ: Eγκαινίασε ΦΒ πάρκο 500 kW με DEGER S100     Kοινή πρόταση ΣΠΕΦ - ΣΕΦ στη κυβέρνηση: Αυξήστε τις ταρίφες στα νέα ΦΒ έργα μικρής ισχύος !     Τέλος στο αντιντάμπινγκ! Φθηνότερα και πιο ανταγωνιστικά τα Φωτοβολταϊκά πάρκα από 3 Σεπτεμβρίου 2018      Ισπανία: Ανάρπαστοι γίνονται οι μονοαξονικοί DEGER S100-PF-SR στον αγροτικό κλάδο     Εντυπωσιακή εξοχική κατοικία στη Ρουμανία γίνεται ενεργειακά αυτόνομη με την αρωγή της DEGER     Οι προτάσεις του ΣΕΦ στο Υπουργείο Ενέργειας για τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό σχεδιασμό.     Η DEGER κυρίαρχος στη γειτονική Τουρκία, υλοποιεί σημαντικά έργα     Aπό μοναστήρια έως και σε στρατιωτικές βάσεις, το ιδανικό ΦΒ αυτόνομο σύστημα έχει την υπογραφή της DEGER     

Kοινή πρόταση ΣΠΕΦ - ΣΕΦ στη κυβέρνηση: Αυξήστε τις ταρίφες στα νέα ΦΒ έργα μικρής ισχύος !

DEGER έργα μικρής Ισχύος

Με μια αναλυτική επιστολή ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)  και  ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών ΣΕΦ πρότειναν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  την θεσμοθέτηση μηχανισμού βιώσιμων σταθερών τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας για τα νέα φωτοβολταϊκά έργα εγκατεστημένης ισχύος έως 500 KWp. Η πρόταση αυτή συνδέει το ύψος των ταριφών με τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, επαναπροσδιορίζοντάς τις τιμές πώλησης σε μια υψηλότερη σταθερή βάση μέσω συμβάσεως.

Η σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης Σταθερής Τιμής (ΣΕΣΤ) με τον ΔΑΠΕΕΠ  προτείνεται να είναι 20 ετούς διάρκειας  σε επίπεδο τιμών που θα εγγυάται τη βιωσιμότητα των επενδύσεων στις μικρές παραγωγικές μονάδες. Παράλληλα το δημόσιο θα ωφεληθεί σημαντικά αφού με την αποφυγή της συμμετοχής των μικρών Φ/Β έργων έως 500 kWp σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς της Κατηγορίας Ι,  θα αποσυμφορηθεί το σύστημα των διαγωνισμών και κατά συνέπεια ο φόρτος εργασίας της ΡΑΕ  τόσο για την προετοιμασία και υλοποίησή τους, όσο και για την εξέταση των πολλών ενστάσεων που κατατίθενται στη συνέχεια.

Στην επιστολή - πρόταση περιλαμβάνεται ένα σαφές παράδειγμα θέσπισης του καθεστώτος τιμών για τους μικρομεσαίους , έτσι ώστε να μπορούν να παραμείνουν στο "παιχνίδι" της αγοράς, δρώντας πάντα με τρόπο ελεγχόμενο, υπό την υψηλή κυβερνητική εποπτεία. Οι σταθερές τιμές - ταρίφες μπορούν να υπολογιστούν βάσει συγκεκριμένης εξισώσεως και να καταλαμβάνουν ετησίως συγκεκριμένη ποσόστωση (προτείνεται ως παράδειγμα το 30%) επί του συνολικού προϋπολογισμού νέων Φ/Β έργων (λ.χ. των 300 MWp) που επιθυμεί η Πολιτεία  σε ετήσια βάση.

 

Oλόκληρο το κείμενο της σχετικής επιστολής - πρότασης μαζί με αναλυτικά αριθμητικά παραδείγματα, μπορείτε  να το διαβάσετε, κατεβάζοντας το παρακάτω αρχείο σε μορφή pdf :