Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     

"Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων

 Τον περασμένο Αύγουστο, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια ζωής και λειτουργίας για μια από τις πρώτες εγκατάστασεις στην Ελλάδα με τους νέους μονοαξονικούς Ιχνηλάτες μας S100. Τα "γενέθλια" της ενεργειακής εγκατάστασης συνδυάστηκαν με πολύ υψηλές αποδόσεις για τη θερινή περιόδο του 2019, όντας εμφανώς βελτιωμένες σε σχέση με τα περασμένα έτη. Σημαντικά είναι τα οφέλη λοιπόν για τον  ιδιοκτήτη του Φωτοβολταϊκού πάρκου  που βλέπει την επένδυσή του και την εμπιστοσύνη που επέδειξε στη τεχνολογία MLD, να αποδίδει καρπούς.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ενεργειακή εγκατάσταση είναι ισχύος 100 kW , περιλαμβάνει δέκα Ιχνηλάτες με διπλή σειρά πάνελ.

Ας δούμε όμως και κάποια στατιστικά στοιχεία από τις μετρήσεις των τριών τελευταίων ετών. Οι ιχνηλάτες S100-DR ξεκίνησαν να λειτουργούν τον Αύγουστο του 2017, όπου και έχουμε τη πρώτη καταγεγραμμένη μέτρηση. Η ενεργειακή εγκατάσταση ως τότε λειτουργούσε με σταθερές βάσεις Φωτοβολταϊκών

αποδόσεις Ριζόμυλος 2017-2019

Στο διάγραμμα που ακολουθεί απεικονίζονται στατιστικά οι μηνιαίες μετρήσεις σε κιλοβατώρες στο ΦΒ πάρκο του Ριζόμυλου Μαγνησίας. Οι πολύ υψηλές επιδόσεις που καταγράφηκαν το καλοκαίρι του 2019, οφείλονται κατά μεγάλο μέρος και στα αυξημένα επίπεδα ηλιοφάνειας που σημειώθηκαν σ' όλη την Ελλάδα, κυρίως τον μήνα Αύγουστο..  Τα τράκερ της DEGER, με τη βοήθεια της τεχνολογίας ΜLD, εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και απορροφούν στο μάξιμουμ την διάχυτη ηλιακή ακτινοβολία με τις αντανακλάσεις της.

 

διαγραμμα ριζόμυλος

 

Περισσότερο υλικό για την ενεργειακή εγκατάσταση στη Μαγνησία, μπορείτε να αναζητήσετε στο παρακάτω σχετικό άρθρο:

Αναβάθμιση Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων 100 kWp από σταθερές βάσεις σε ιχνηλάτες S100 - Ριζόμυλος