Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

"Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής     Φωτοβολταϊκά πάνελ bifacial και Ιχνηλάτες της DEGER: Συνδυασμός που δεν έχει αντίπαλο (video)     MLD 10 YEARS CHALLENGE: Οι αποδόσεις μιας δεκαετίας σε Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 110 kWp στην Ισπανία     Έκλεψε τις εντυπώσεις ο νέος DEGER S100 - Single Row στην 12η AGROTHESSALY!     2017-2018: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     

"Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων

 Τον περασμένο Αύγουστο, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια ζωής και λειτουργίας για μια από τις πρώτες εγκατάστασεις στην Ελλάδα με τους νέους μονοαξονικούς Ιχνηλάτες μας S100. Τα "γενέθλια" της ενεργειακής εγκατάστασης συνδυάστηκαν με πολύ υψηλές αποδόσεις για τη θερινή περιόδο του 2019, όντας εμφανώς βελτιωμένες σε σχέση με τα περασμένα έτη. Σημαντικά είναι τα οφέλη λοιπόν για τον  ιδιοκτήτη του Φωτοβολταϊκού πάρκου  που βλέπει την επένδυσή του και την εμπιστοσύνη που επέδειξε στη τεχνολογία MLD, να αποδίδει καρπούς.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ενεργειακή εγκατάσταση είναι ισχύος 100 kW , περιλαμβάνει δέκα Ιχνηλάτες με διπλή σειρά πάνελ.

Ας δούμε όμως και κάποια στατιστικά στοιχεία από τις μετρήσεις των τριών τελευταίων ετών. Οι ιχνηλάτες S100-DR ξεκίνησαν να λειτουργούν τον Αύγουστο του 2017, όπου και έχουμε τη πρώτη καταγεγραμμένη μέτρηση. Η ενεργειακή εγκατάσταση ως τότε λειτουργούσε με σταθερές βάσεις Φωτοβολταϊκών

αποδόσεις Ριζόμυλος 2017-2019

Στο διάγραμμα που ακολουθεί απεικονίζονται στατιστικά οι μηνιαίες μετρήσεις σε κιλοβατώρες στο ΦΒ πάρκο του Ριζόμυλου Μαγνησίας. Οι πολύ υψηλές επιδόσεις που καταγράφηκαν το καλοκαίρι του 2019, οφείλονται κατά μεγάλο μέρος και στα αυξημένα επίπεδα ηλιοφάνειας που σημειώθηκαν σ' όλη την Ελλάδα, κυρίως τον μήνα Αύγουστο..  Τα τράκερ της DEGER, με τη βοήθεια της τεχνολογίας ΜLD, εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και απορροφούν στο μάξιμουμ την διάχυτη ηλιακή ακτινοβολία με τις αντανακλάσεις της.

 

διαγραμμα ριζόμυλος

 

Περισσότερο υλικό για την ενεργειακή εγκατάσταση στη Μαγνησία, μπορείτε να αναζητήσετε στο παρακάτω σχετικό άρθρο:

Αναβάθμιση Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων 100 kWp από σταθερές βάσεις σε ιχνηλάτες S100 - Ριζόμυλος