Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      

Iδιαίτερα αυξημένο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον για τους μονοαξονικούς Ιχνηλάτες S100

S100 Ριζόμυλος Μαγνησίας

Toυς τελευταίους μήνες παρατηρούμε να είναι ιδιαίτερα αυξημένο  το ενδιαφέρον των Ιδιοκτητών και εγκαταστατών Φωτοβολταϊκών πάρκων για τους Ιχνηλάτες DEGER S100 . Στην ήδη υπάρχουσα σημαντική ζήτηση έχει άλλωστε συμβάλλει και η κυκλοφορία του νέου μονοαξονικού Ιχνηλάτη της DEGER S100-PF-SR , που αποτελεί μια νέα πιο αναβαθμισμένη και επιτυχημένη έκδοση (μονής παράλληλης σειράς ΦΒ πάνελ),   του πλέον δημοφιλή και ιδιαίτερα αποδοτικού DEGER S100S-PF-DR .  

 Το χαμηλό κόστος του και η αύξηση της ετήσιας ενεργειακής παραγωγής περίπου 30%,  αποτελούν έναν συνδυασμό που είναι δύσκολο να αγνοηθεί από τους έμπειρους εγκαταστάτες και επενδυτές στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.Οι DEGER S100-PF-SR έρχονται σε παρόμοια τιμή με τα συστήματα σταθερών βάσεων , εφόσον εγκατασταθούν τουλάχιστον 25  συστήματα - τραπέζια, συνολικής ισχύος  περίπου 500 kW και άνω. Στο χαμηλό κόστος κτήσης πρέπει να συνυπολογισθεί και  το πλεονέκτημα που δίνει το χαμηλό ύψος τους, το οποίο μας βοηθάει να εγκαταστήσουμε περισσότερα συστήματα στον ίδιο χώρο, μιας και η απόσταση που απαιτείται να βρίσκονται από τα όρια του γηπέδου, είναι 2,5 μέτρα αντί για 5 μέτρα των μεγαλύτερων σε ύψος τράκερ.

Αρκετοί σπεύδουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έτσι ώστε είτε να προχωρήσουν σε αναβάθμιση των υπάρχοντων ΦΒ πάρκων σταθερών βάσεων σε εγκαταστάσεις με τράκερ, είτε να  χωροθετήσουν νέες εκτάσεις με Φωτοβολταϊκά. Οι παραπάνω ενέργειες  πραγματοποιούνται στα πλαίσια της διαγωνιστικής διαδικασίας  έργων 500kW, 1 MW, αλλά και μεγαλύτερης κλίμακας. Σ αυτό το σημείο, πρέπει να τονίσουμε ότι παρόλο που οι ταρίφες πώλησης αναμένονται να είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με το παρελθόν, ο συνολικός τζίρος θα είναι μεγαλύτερος με αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι χρόνοι αποσβέσεων και επιστροφής κεφαλαίων. Αυτό οφείλεται στη μεγαλύτερη αποδοτικότητα των Ιχνηλατών της DEGER, η οποία θα οδηγήσει τον επενδυτή που θα τους επιλέξει, σε περισσότερα κέρδη.

Για να πληροφορηθείτε σχετικά με τα στατιστικά δεδομένα της ενεργειακής παραγωγής  υφιστάμενων Φωτοβολταϊκών εγκατάστασεων που λειτουργούν με Ιχνηλάτες  DEGER  S100, καθώς και για να λάβετε διευκρινίσεις όσον αφορά τα θέματα χωροθέτησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη DEGERhellas.