Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      

Η ηλιακή ενέργεια στον αμπελοοινικό τομέα - Μια βιώσιμη και κερδοφόρος λύση, που μπορεί να στηριχθεί στους Ιχνηλάτες μας.

Το πανεπιστήμιο της Σαραγόσα στην Ισπανία, απέδειξε ότι η ανανεώσιμη ενέργεια από τον ήλιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποφέροντας σημαντική κερδοφορία στον αμπελοοινικό τομέα. Για να περαιωθεί η μελέτη, τρία διαφορετικά φωτοβολταϊκά συστήματα χρειάστηκε να εγκατασταθούν από 3 εταιρίες στον Iσπανικό αμπελώνα “Viñas del Vero” ,  στα  πλαίσια του αναπτυξιακού σχεδίου "Rewind".

 

Ανάμεσά τους, βρίσκεται και ο διαξονικός Ιχνηλάτης της DEGER  D100 , εξοπλισμένος με 40  πάνελ, συνολικής ισχύος 10.8 kWp. Επιλέχθηκε κυρίως για τη πατενταρισμένη τεχνολογία MLD, που διαθέτουν άλλωστε όλοι οι Ιχνηλάτες της DEGER και αποφέρουν 45% επιπλέον απόδοση  κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σχέση με τα ΦΒ συστήματα σταθερών βάσεων.

 

(φωτό) Ο Ιχνηλάτης της DEGER D100 δεσπόζει σε θέση οριζοντίωσης μπροστά από τη τεχνητή λίμνη των εγκαταστάσεων του αμπελώνα

 

Τα άλλα δύο φωτοβολταϊκά συστήματα που τοποθετήθηκαν στα πλαίσια της συγκριτικής πανεπιστημιακής μελέτης,    αποτελούνταν από 40 ηλιακά πάνελ σταθερών βάσεων και από 80 πάνελ σε ένα πλεούμενο Φωτοβολταϊκό σύστημα. Η  συνολικά παραγόμενη ενέργεια από τα τρία συστήματα ( έως 75.000 kW τον χρόνο)  διοχετεύεται στο σύστημα διαχείρισης υδάτων , ενώ παράλληλα τροφοδοτεί με ενέργεια τα αρδευτικά συστήματα των γειτονικών αμπελοκαλλιεργειών.

 

Η επιδίωξη του ιδιοκτήτη του αμπελώνα“Viñas del Vero”  είναι να προσφέρει στους καταναλωτές κρασιά  με τη παραγωγή τους να έχει τις ελάχιστες δυνατόν επιπτώσεις στο περιβάλλον. Κάτι τέτοιο φαίνεται να το έχει καταφέρει, αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη της επιχείρησής του.

 

Εδώ πρέπει να τονίσουμε, ότι ο αγροτικός τομέας της Ευρώπης καταναλώνει σε μεγάλο βαθμό καύσιμο ντίζελ, κάτι που έχει ως επακόλουθο  μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αγγίζοντας σε συνολικό ποσοστό το 10%  όλων των εκπομπών της Ευρώπης. Το αναπτυξιακό σχέδιο "Rewind" έχει ως στόχο να αντιστρέψει μια τέτοια κατάσταση , φέρνοντας επί τάπητος τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον αγροτικό τομέα . Χρησιμοποιώντας τον αμπελοοινικό  τομέα ως παράδειγμα και πρότυπο, καταδεικνύει ότι μια τέτοια λύση έχει τεράστια προοπτική από τεχνολογική, περιβαλλοντική και οικονομική σκοπιά . Η κερδοφορία είναι δυνατόν να συνυπάρξει με τον εκσυγχρονισμό, την αειφορία και με τη προστασία του περιβάλλοντος.