Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

H DEGER επεκτείνεται στη Μέση Ανατολή με νέο έργο 10 MW     S100-DR-BF σε αναβάθμιση 100 kW σε τεχνολογία MLD στη Φθιώτιδα: Διπλή σειρά bifacial πάνελ      Iσπανία: Ξεκίνησε η "έξυπνη" φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από διαξονικούς Ιχνηλάτες     Νέες εγκαταστάσεις 4,5 MW μονοαξονικών tracker S100-SR σε Βοιωτία και Θεσσαλονίκη     Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας     ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     

S100-DR-BF σε αναβάθμιση 100 kW σε τεχνολογία MLD στη Φθιώτιδα: Διπλή σειρά bifacial πάνελ

Mια ακόμα επιτυχημένη αναβάθμιση υπάρχουσας ενεργειακής εγκατάστασης σταθερών βάσεων πραγματοποιήθηκε στη Φθιώτιδα από την EnersysΣτη περάτωση του έργου  υπήρξε άμεση συνδρομή της DEGERhellas η οποία παρευρέθηκε επιτόπου  στο χώρο της ενεργειακής εγκατάστασης, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας τις απαιτούμενες λύσεις χωροθέτησης και λειτουργικότητας  σε ένα στενό γήπεδο, όπως είναι η έκταση της προκειμένης περίπτωσης. Τα  42-44 φωτοβολταϊκά πάνελ που τοποθετήθηκαν σε καθέναν από τους  6  S100-DR-BF, μονοαξονικούς τράκερ διπλής σειράς πάνελ  της DEGER, είναι τα bifacial luxor 400 Wp.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης εγκατάστασης που τη κάνει να ξεχωρίζει από ότι έχει κατασκευαστεί έως σήμερα, είναι η διαμόρφωση της μεταλλικής κατασκευής των τεγίδων. Στις προηγούμενες αναβαθμίσεις ενεργειακών εγκαταστάσεων με Ιχνηλάτες  S100-SR και bifacial πάνελ, τα προφίλ αλουμινίου σε προσχεδιασμένο καλούπι της DEGER υποστηρίζουν με επαρκή τρόπο την μεταλλική κατασκευή και τα πάνελ.

Στη προκειμένη περίπτωση όμως απαιτούνταν  ιδιαίτερη ακαμψία της κατασκευής, όπου μόνο ένας ειδικά πατενταρισμένος σχεδιασμός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Τη λύση ήρθε να δώσει η συνεργασία μας με την εταιρία ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ, όπου χάριν στη τεχνογνωσία του προσωπικού της και τη προμήθεια εξαιρετικά ανθεκτικών μεταλλικών μερών από χάλυβα, ολοκληρώσαμε τη καινοτόμο κατασκευή απροβλημάτιστα.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται παγκοσμίως μια τέτοια κατασκευή  S100-DR με  Bifacial, μάλιστα  διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε είναι σύμφωνη με όλες τις διατάξεις του Ελληνικού Ευρωκώδικα

Η τεχνολογία Μέγιστης Ηλιακής Απόδοσης MLD δίνει ζωή στην εγκατάσταση που ως τότε λειτουργούσε με Φωτοβολταϊκά σταθερών βάσεων και σε συνδυασμό με τα bifacial πάνελ αναμένεται να εκτοξεύσει τις ενεργειακές αποδόσεις έως και 40%, όπως ήδη καταδεικνύεται από τα πρώτα στατιστικά δεδομένα σε αντίστοιχες αναβαθμίσεις στην ίδια περιοχή. (βλ. εδώ)

Κατ' αυτό τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης της ενεργειακής εγκατάστασης αναμένεται να μεγιστοποιήσει τις ενεργειακές αποδόσεις του και κατά συνέπεια τα κέρδη του.  Και όλα αυτά, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και την αναμένομενη απόσβεση των κεφαλαίων να ολοκληρώνεται σε χρονικό διάστημα μεταξύ 2-3 ετών.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης :

Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ: Eγκαινίασε ΦΒ πάρκο 500 kW με DEGER S100-DR

Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR

REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας