Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής     Φωτοβολταϊκά πάνελ bifacial και Ιχνηλάτες της DEGER: Συνδυασμός που δεν έχει αντίπαλο (video)     MLD 10 YEARS CHALLENGE: Οι αποδόσεις μιας δεκαετίας σε Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 110 kWp στην Ισπανία     Έκλεψε τις εντυπώσεις ο νέος DEGER S100 - Single Row στην 12η AGROTHESSALY!     

2017 : Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ΦΒ πάρκων με ηλιακούς Ιχνηλάτες της DEGER είδαν αυξημένη την ενεργειακή παραγωγή τους

 αποδόσεις ΦΒ πάρκων

Κάνοντας μια συνολική αποτίμηση του  έτους  που μόλις αφήσαμε πίσω , μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η ενεργειακή παραγωγή των περισσότερων Φωτοβολταϊκών πάρκων εξοπλισμένων με Ιχνηλάτες της DEGER  στην Ελληνική επικράτεια, κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα , δεδομένων των συνθηκών.

 

Οι σχετικά καλές καιρικές συνθήκες και η περισσότερη ηλιοφάνεια συνολικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ευνόησε τους ιδιοκτήτες των ΦΒ πάρκων, είτε σταθερών βάσεων, είτε με trackers. Ειδικότερα, οι περισσότεροι από αυτούς που εμπιστεύτηκαν τη DEGER , κατέγραψαν ορισμένες εντυπωσιακές αποδόσεις σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Τα περισσότερα από 4.000 εγκατεστημένα σε Ελλάδα και Κύπρο συστήματα της DEGER, παρήγαγαν στη πλειοψηφία τους συνολικά περισσότερες κιλοβατώρες το 2017, συγκριτικά  με το 2016.

 

Για παράδειγμα, στη Λάρισσα στη κοινότητα Δήμητρα του Δήμου Αγιάς, το Φωτοβολταϊκό πάρκο εγκαταστάσεως της εταιρίας ENSTRUCT με εγκατεστημένους δέκα διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER 9000 NT συνολικής ισχύος 98,7 kWp,  κατέγραψε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των  220.410 kWh και  2.233  kWh/kWp για το 2017 (211.080 kWh και 2.139  kWh/kWp αντίστοιχη παραγωγή  το 2016).  

 

Ενδεικτικά, αντιστοίχως ικανοποιητική ήταν και η παραγωγή σε ΦΒ πάρκο εγκαταστάσεως της εταιρίας KAZENERGY στην ιδιαίτερη από άποψη τοποθεσίας και  καιρικών συνθηκών Κομοτηνή. Οι 15 διαξονικοί ιχνηλάτες DEGER 7000 ΝΤ συνολικής ισχύος 99,788 kWp παρήγαγαν 211.160 kWh και  2.114  kWh/kWp το 2017 (208.470 kWh και 2.087  kWh/kWp αντίστοιχη παραγωγή  το 2016).  

 

Συγκεντρωτικά,  το 2017 αποτέλεσε μια πολύ καλή χρονιά ενεργειακής παραγωγής για τους ιδιοκτήτες πάρκων σε Αττική, Αργολίδα,Τρίκαλα, Αμφιλοχία, Αρχαία Ολυμπία, Λακωνία, Κομοτηνή, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

 

Οι μεγαλύτερες  αποδόσεις,  έως και 45%, που επιτυγχάνουν οι ηλιακοί Ιχνηλάτες της DEGER , βάσει της βραβευμένης τεχνολογίας MLD, σε σχέση με τα συστήματα των σταθερών βάσεων, τους έχει οδηγήσει στη κορυφή των προτιμήσεων, όλων όσων θέλουν να επενδύσουν στα υψηλά ανταποδοτικά οφέλη της ηλιακής ενέργειας.

 

Πρέπει εδώ όμως να τονίσουμε ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή παραγωγή των ΦΒ πάρκων παίζει η συντήρηση του εξοπλισμού, ίδιως σ αυτά με τους Ιχνηλάτες, οι οποίοι εκ της φύσεώς τους περιλαμβάνουν πιο σύνθετα και απαιτητικά τεχνολογικά μέρη. Φυσικά, υπήρξε και το 2017 μια μειοψηφία ΦΒ πάρκων που είχαν πιο μικρή ενεργειακή παραγωγή  σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Κάποιοι ιδιοκτήτες που παρέλειψαν να προβούν στην συνιστώμενη συντήρηση από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, είδαν πολλές φορές το προσδοκώμενο ενεργειακό αποτέλεσμα να είναι μειωμένο συγκριτικά, κάτι που οδήγησε και σε αντίστοιχη μείωση των κερδών τους. 

 

Παρακάτω μπορείτε να αποθηκεύσετε και να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά δεδομένα της ενεργειακής παραγωγής του 2017 για κάποια ενδεικτικά ΦΒ πάρκα στην χώρα μας ,  συγκριτικά πάντα με αυτά του προηγούμενου έτους 2016 (βλ επισυναπτόμενο αρχείο).