Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής     Φωτοβολταϊκά πάνελ bifacial και Ιχνηλάτες της DEGER: Συνδυασμός που δεν έχει αντίπαλο (video)     

Εντυπωσιακή εξοχική κατοικία στη Ρουμανία γίνεται ενεργειακά αυτόνομη με την αρωγή της DEGER

d100 satic Romania

 

Ένα αρκετά φιλόδοξο ενεργειακό σχέδιο έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία στη Ρουμανία. Πιο συγκεκριμένα στη περιοχή του ιδιαίτερου κάλλους φυσικού πάρκου Πιάτρα Κραϊουλούι, θα συναντήσετε, σε υψόμετρο 853 μέτρων, μια αυτόνομη ενεργειακά εξοχική  κατοικία. Οι ιδιοκτήτες τoυ σπιτιού, που βρίσκεται στο Χωριό Σάτικ στην ορεινή κοιλάδα του Ρούκαρ Μπραν , καλύπτουν τις υψηλές ενεργειακές τους ανάγκες  από έναν συνδυασμό παρεχομένων ηλεκτρικών πόρων. Οι απαίτησεις που έχει το σύνολο των ηλεκτρικών οικιακών εφαρμογών είναι πολλές και οι λύσεις δεν θα μπορούσαν παρά να είναι  αναλόγως ανταποκρινόμενες.

 

 

Η συνολική επιφάνεια του κτίσματος, συμπεριλαμβανομένης και της σοφίτας, είναι 652 τετραγωνικά μέτρα. Το σπίτι διαθέτει και μια εσωτερική πισίνα 32 τετραγωνικών μέτρων. Η εξοχική κατοικία είναι κτισμένη βάσει των αυστηρών αρχιτεκτονικών προτύπων που ισχύουν για τη περιοχή του Ρούκαρ Μπραν. Κατά συνέπεια, η όλη  ξύλινη κατασκευή,  έχει στηριχθεί σε ντόπια υλικά .  Η πέτρα που διακοσμεί και προσδίδει μια εικόνα πολυτέλειας στην εξοχικής κατοικίας, είναι εξορυγμένη από τις γύρω περιοχές, ενώ τα θεμέλια του σπιτιού είναι από σκυρόδεμα.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η εξοχική κατοικία είναι κατά βάση ενεργειακά αυτόνομη. Κατά συνέπεια, η σύνδεση στο Δημόσιο Ηλεκτρικό Δίκτυο 230V/400V – 32A  και η ντίζελ γεννήτρια των 6.9 kVA υφίστανται μόνο ως εφεδρικές λύσεις σε περιπτώσεις ανάγκης.

 

 

Το βάρος της ηλεκτροδότησης έχει ανατεθεί στις "πλάτες" ενός διαξονικού Φωτοβολταϊκού Ιχνηλάτη DEGER D100- ατσάλινης θεμελίωσης ισχύος 10.5 kWp , που περιλαμβάνει 42  Φωτοβολταϊκά πάνελ των 250 Wp .

 

 

Ο inverter είναι τύπου SMA STP10000TL και η συστοιχία μπαταριών είναι με bus 48V και αποτελείται από 2V  στοιχεία με υγρά ΟPzS 1000 Ah.

 

Στο ενεργειακό αυτόνομο σύστημα συμμέτεχει και μια ανεμογεννήτρια των 600W , ενώ το ενεργειακό πάζλ συμπληρώνει ο εξωτερικός φωτισμός που πραγματοποιείται με φώτα led  12V τροφοδοτούμενα από μικρά ΦΒ πάνελ . 

 

Στους παγωμένους χειμώνες της Ρουμανίας με τις υψηλές χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, το σύστημα θέρμανσης στέκεται στο ύψος των  απαιτητικών περιστάσεων . Αεραγωγοί έχουν αναλάβει να μεταφέρουν τον θερμαινόμενο αέρα από το τζάκι σε όλους τους χώρους έτσι ώστε να διατηρείται το σπίτι ζεστό. Το νερό της  πισίνας, των βρύσεων ,ντουζ και λοιπών θερμαντικών σωμάτων,  θερμαίνεται από θερμικά ηλιακά πάνελ με σωλήνες εν κενώ, τοποθετημένα στη στέγη της οικίας. Το όλο σύστημα θέρμανσης συμπληρώνεται από πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης.

 

Τέλος, η  υδροδότηση της βίλας γίνεται μέσω ενός παραδοσιακού, διακοσμημένου από σκαλιστή πέτρα πηγαδιού και  μέσω της χρήση ηλεκτρικής αντλίας, πλαισιωμένο από μια μονάδα διαχείρισης λυμμάτων.

 H εντυπωσιακή αυτή ενεργειακή εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία MEIR GREEN

Ευχαριστούμε τον κ. Radu Matei για το  φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες που μας διέθεσε.

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερα νέα αναφορικά με εγκαταστάσεις συστημάτων ηλιακής ιχνηλάτησης DEGER ανά την υφήλιο, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Διαβάστε σχετικό άρθρο :

Η πολυτελής βίλα Casa Aguila στη Καλιφόρνια - Το ενεργειακό στοίχημα που κέρδισε η DEGER