Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     

Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα

paphos cyprus d100

Αλλη μια εγκατάσταση με διαξονικούς Ιχνηλάτες D100 και με χρήση της τεxνολογίας MLD αποδίδει εξαιρετικά καλά για σημαντικό χρονικό διάστημα, όπως αποδεικνύουν και οι μετρήσεις που θα παραθέσουμε στη συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα οι  8 διαξονικοί τράκερ της DEGER έχουν εγκατασταθεί στη Κύπρο, σε έκταση της κοινότητας Κούκλιας, στην επαρχία της Πάφου. Η εγκατάσταση και η σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο πραγματοποιήθηκαν το 2015,  από την εταιρία ΜILLIAMS ELECTRICAL CONTRACTORS LTD

Η ενεργειακή αυτή εγκατάσταση αποτελείται από  8  Ιχνηλάτες D100 ,  με  τον καθένα να φέρει 52 Φωτοβολταϊκά πάνελ Panasonic HIT. Η διάταξη στον χώρο του συγκεκριμένου τύπου πάνελ επιτρέπει την εγκατάσταση μεγαλύτερου αριθμού από τη φέρουσα ικανότητα του κάθε Ιχνηλάτη. Επομένως, συνολικά έχουν εγκατασταθεί  416 πάνελ  Panasonic HIT  ισχύος 240wp έκαστο , με τη συνολική ισχύ της εγκατάστασης να ανέρχεται στα 99,84 kWp. Ένας inverter ABB TRIO 27,6 kW είναι συνδεδεμένος ανά δύο τράκερ, δηλαδή γίνεται χρήση συνολικά 4 αντιστροφέων ενέργειας. 

 Η τεχνολογία πάνελ Hit της Panasonic εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια με τη σταθερότητα σε υψηλές αποδόσεις και με την αξιοπιστία που επιδεικνύουν τα φωτοβολταϊκά της πάνελ στον χρόνο και στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ιδανικά για τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Μεγαλόνησο, το μισό περίπου έτος και ιδίως τους θερινούς μήνες, όταν θερμαίνονται όχι μόνο δεν μειώνεται η απόδοσή τους , αλλά παράγουν ακόμη περισσότερο ενέργεια.

Τα Φωτοβολταϊκά αυτά πάνελ έχουν μικρό θερμοκρασιακό συντελεστή ισχύος, δηλαδή  μικρότερη μείωση της αποδοτικότητάς τους. Κάτι που σημαίνει αυτομάτως μεγαλύτερη ενεργειακή  παραγωγή σε σχέση με πάνελ με μεγαλύτερο θερμοκρασιακό συντελεστή ισχύος. Σημαντική θεωρείται επίσης η δυνατότητά τους να παράξουν περισσότερη ενέργεια σε μικρότερο χώρο εγκατάστασης.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι στον  διαξονικό Ιχνηλάτη D100  τα Φωτοβολταϊκά  πάνελ επαναφέρονται στην  αρχική τους θέση και κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να είναι στραμμένα στην ανατολή  παρακολουθώντας τον ήλιο από την πρώτη εμφάνιση του με το ξημέρωμα. Έτσι, καθημερινά προστίθεται το χρονικό διάστημα των 15 επιπλέον λεπτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.  

Το πολύ υψηλό επίπεδο αποδοτικότητάς του βρίσκει μια από τις εφαρμογές του στην ιδιαίτερα χαμηλή επιπλέον ενέργεια που καταναλώνει. Δεν απαιτεί ούτε το 0,5 % της επιπλέον ενέργειας για τη λειτουργία του. Συνολικά οι Ιχνηλάτες D100 μπορούν να προσφέρουν έως και 45% περισσότερη ενέργεια ετησίως σε σύγκριση με τα Φωτοβολταϊκά σταθερών βάσεων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις μετρήσεις που δίνει συνολικά η εγκατάσταση σε παραγόμενες κιλοβατώρες ανά μήνα  (από τον Ιανουάριο 2017 έως και τον Σεπτέμβριο του 2019) 

 

Eυχαριστούμε τον κ. Θεοδόση Χριστοδούλου για την παροχή στατιστικών δεδομένων  και φωτογραφικού υλικού της εγκατάστάσεως.

 

Δείτε περισσότερα ενεργειακά δεδομένα από τα Φωτοβολταϊκά πάρκα με Ιχνηλάτες DEGER σε Ελλάδα και Κύπρο κατεβάζοντας το σχετικό αρχείο