Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Νέες εγκαταστάσεις 4,5 MW μονοαξονικών tracker S100-SR σε Βοιωτία και Θεσσαλονίκη     Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας     ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     

MLD 10 YEARS CHALLENGE: Οι αποδόσεις μιας δεκαετίας σε Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 110 kWp στην Ισπανία

5000NT Iσπανία Picanda Solar

 Στη DEGER χρησιμοποιούμε πολλές φορές την έκφραση Ισχύς με Διάρκεια, την οποία εννοούμε και φυσικά την αποδεικνύουμε και στη πράξη. H "έξυπνη" τεχνολογία ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά η DEGER  δεν λαμβάνει μόνο υπόψη την άμεση ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και το φως, το οποίο αντανακλάται από το χιόνι ή/και το διάχυτο φως που περνά μέσα από τα σύννεφα.

Αυτό το πλεονέκτημα και η εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια του αισθητήρα οδηγούν τις στοιχειοσειρές των φωτοβολταϊκών γεννητριών στο να συλλέγουν πάντα τη μέγιστη δυνατή ποσότητα ενέργειας. Δια του λόγου το αληθές, σας παρουσιάζουμε τη στατιστική απεικόνιση της ενεργειακής παραγωγής μιας Φωτοβολταϊκής εγκατάστασης κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης δεκαετίας (2009-2018).

Η ενεργειακή εγκατάσταση Picanda Solar βρίσκεται στην Ισπανία στη περιοχή Bell loch d Urgell - επαρχία της Λέϊδα και είναι ισχύος 110,7 kWp . Στο Φωτοβολταϊκό πάρκο έχουν εγκατασταθεί 18 διαξονικοί Ιχνηλάτες DEGER 5000 ΝΤ με τοποθετημένα πάνω τους συνολικά 540 φωτοβολταϊκά πάνελ SANYO HIP-205 NKHE1. Στους Ιχνηλάτες αντιστοιχούν 18 inverter Mini Central 6000TL/55.

 

                                                                    ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2009 -2018

 Στη συνέχεια σας παραθέτουμε ένα γράφημα που συγκρίνει την ενεργειακή παραγωγή του Φωτοβολταϊκού πάρκου σε σχέση με την μέτρηση ηλιακή ακτινοβολίας, όπως έχει καταγραφεί από τον δημόσιο μετεωρολογικό σταθμό της Καταλονίας που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την εγκατάσταση, στον Δήμο Poal. Κατ' αυτό τον τρόπο καταδεικνύεται η αξιοπιστία και  το αυξημένο μέγεθος της ενεργειακής παραγωγής των διαξονικών Ιχνηλατών 5000 ΝΤ. Τα συνολικά στατιστικά, υπολογίζουν τους ετήσιους μέσους όρους της μέσης ημερήσιας παγκόσμιας ηλιακής ακτινοβολίας (MJ / m²) και αποτυπώνουν με την πλέον έγκυρη μέθοδο το πόσο αυξημένη είναι η ενεργειακή παραγωγή.