Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής     Φωτοβολταϊκά πάνελ bifacial και Ιχνηλάτες της DEGER: Συνδυασμός που δεν έχει αντίπαλο (video)     MLD 10 YEARS CHALLENGE: Οι αποδόσεις μιας δεκαετίας σε Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 110 kWp στην Ισπανία     Έκλεψε τις εντυπώσεις ο νέος DEGER S100 - Single Row στην 12η AGROTHESSALY!     

ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική

νοτιος αφρική d100

To εθνικό πάρκο Kruger της Νοτίου Αφρικής αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο της χώρας , όπου χιλιάδες επισκέπτες μηνιαίως συρρέουν από όλο τον κόσμο για να δουν από κοντά τα άγρια ζώα ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον

Στις μεγάλες προστατευόμενες φυσικές εκτάσεις υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, όπου προσφέρουν πολυτελείς παροχές στους επισκέπτες που θα επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στο πανέμορφο αυτό  τοπίο. Οι εταιρείες Dhybrid και Blockpower έχουν εξοπλίσει πολυτελή καταλύματα στο εθνικό πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής με φωτοβολταϊκά και ηλεκτρικό δίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, πολύ κοντά στα λημέρια που τα περίφημα τσιτάχ αναπτύσσουν τις ιλιγγιώδεις ταχύτητές τους , η ξενοδοχειακή μονάδα Cheetah Plains Lodge εξοπλίστηκε πρόσφατα με μια φιλική προς το περιβάλλον και ανεξάρτητη παροχή ανανεώσιμης ενέργειας.

Το νέο  αυτόνομο ηλεκτρικό δίκτυο (microgrid) περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, τρεις διαξονικούς ιχνηλάτες της DEGER D100 με συνολικά 108 φωτοβολταϊκά πάνελ, καθώς και μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα μιας μεγαβατώρας. Συνεπικουρικά λειτουργεί μια γεννήτρια ντίζελ, fernansteuerbare με χωρητικότητα 150 kVA, η οποία  ως επίσης ενσωματωμένη στο δίκτυο, συνδέεται μόνο κατά τη διάρκεια χαμηλής ηλιοφάνειας, με σκοπό να φορτίσει την μπαταρία.

 Η ενεργειακή εγκατάσταση  δύναται να ικανοποιεί με αξιόπιστο τρόπο τις μεγάλες απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια, που έχουν τα  τριφασικά συστήματα ψύξης και οι κινητήρες. Σε σύγκριση με την αρχική τροφοδοσία της τοπικής εταιρείας κοινής ωφελείας Eskom, η διαθέσιμη μέγιστη ισχύς αυξήθηκε 4 φορές περισσότερο, συνολικά στα 250 kW.

"Το νέο ενεργειακό σύστημα όχι μόνο αυξάνει τον δείκτη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα δικτύου. Επιπλέον, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα  και η ηχορύπανση μειώνονται ", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dhybrid, Benedikt Böhm.

Η υψηλή ποιότητα ισχύος είναι απαραίτητη για πολλές  συσκευές, ενώ  σε άλλες επεκτείνει τη ζωή. Μεταξύ άλλων, εκφράζεται από μια σταθερή τάση δικτύου και συχνότητα δικτύου μέσω της Universal Power Platform (UPP) που αναπτύχθηκε από την Dhybrid. Το σύστημα ελέγχει συνεχώς όλες τις σημαντικές παραμέτρους δικτύου και εξασφαλίζει την αυτοματοποιημένη λειτουργία του. Για να μειώσει το λειτουργικό κόστος και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ελέγχει τους συνδεδεμένους παραγωγούς ενέργειας και την αποθήκευση ενέργειας, ώστε να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια. Επιπλέον, η UPP εγγυάται την αδιάκοπη ασφάλεια εφοδιασμού.

 

 

Σε αντίθεση με τα συμβατικά ανεξάρτητα μικροσυστήματα που λειτουργούν είτε με τη γεννήτρια ντίζελ είτε με τα ΦΒ πάνελ, η UPP είναι σε θέση να ελέγχει ταυτόχρονα και σε συνεννόηση διαφορετικές γεννήτριες. Αυτό καθιστά το συνολικό σύστημα πολύ πιο αποδοτικό, καθώς η γεννήτρια ντίζελ ενεργοποιείται  μόνο σε περιόδους εξαιρετικά υψηλής κατανάλωσης ενέργειας ή σε περιόδους κακοκαιρίας. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου, γίνεται πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς μειώνονται οι εκπομπές θορύβου και επεκτείνεται η διάρκεια ζωής της γεννήτριας.

Το νέο τροφοδοτικό αποτελείται από τρία φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος 300 kWp: ένα σύστημα οροφής 160 kWp, συνολικά 100 kWp σε carports (φωτοβολταϊκοί χώροι στάθμευσης) και 40 kWp από τους 3 διαξονικούς  D100, όπως προαναφέραμε.  

Πέραν της αθόρυβης παροχής ενέργειας, το καταφύγιο χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα ηλεκτρικά οχήματα για τα σαφάρι. Μια ξεχωριστή μονάδα ανακύκλωσης και ένας σταθμός επεξεργασίας λυμάτων έχουν ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση νερού και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αυτή επιφέρει .

Στο άμεσο μέλλον , σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων, το εθνικό πάρκο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ακόμα περισσότερη πράσινη ενέργεια και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου. 

Πηγή: Dhybrid | solarserver.de © EEM Ενέργεια & Περιβάλλον Media GmbH

 

Διαβάστε σχετικά :

Νότια Αφρική : H DEGER κατασκεύασε Φωτοβολταϊκό πάρκο σε φάρμα

Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής

Η πολυτελής βίλα Casa Aguila στη Καλιφόρνια - Το ενεργειακό στοίχημα που κέρδισε η DEGER