Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας     ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      

Ένα ενεργειακά αυτόνομο σχολείο στις ΗΠΑ

D60H Σέρινταν ΗΠΑ

 

Όλοι έχουμε παρακολουθήσει κάποια εφηβική ταινία στις ΗΠΑ που εξελίσσεται στους σχολικούς διαδρόμους και στις αίθουσες ενός αμερικανικού σχολείου, τα όποια είναι αλήθεια ότι δεν έχουν και ιδιαίτερη σχέση με την ελληνική πραγματικότητα στη παιδεία. Μεγάλες αίθουσες με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, κλειστά γυμναστήρια, γήπεδα με προβολείς, κολυμβητήρια και εγκαταστάσεις που πολλές φορές μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό όσον αφορά την υλικοτεχνική ποιότητά τους.

 

Όμως η συντήρηση και το κόστος λειτουργίας όλων των παραπάνω εγκατάστασεων είναι ιδιαίτερα υψηλό,  συνοδεύονται δε από ένα επίσης υψηλό ενεργειακό αντίτιμο . Πολλοί ήδη έχουν αρχίσει να στρέφονται σε εναλλακτικές πράσινες ενεργειακές λύσεις όπως είναι η ηλιακή από τα Φωτοβολταϊκα συστήματα.

 

 

 

Στο σχολικό συγκρότημα του Σέρινταν στη πολιτεία της Ινδιάνα, ο ετήσιος προϋπολογισμός για ηλεκτροδότηση ανήλθε στο ποσό των 290.000 $ , με πρόβλεψη για αύξηση κατά 7% στα επόμενα χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψιν τους αυτά τα δεδομένα, οι σχολικοί ιθύνοντες πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην εγκατάσταση 5.900 ηλιακών συλλεκτών με στόχο να μειώσουν δραματικά  τον λογαριασμό του ρεύματος.

 

Η DEGER συμμετέχει στη σημαντική αυτή εγκατάσταση παρέχοντας επτά διαξονικούς Ιχνηλάτες D60Η  με 175 ηλιακά πάνελ των 54,52 kWp , οι οποίοι αποδίδουν 45% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τα Φωτοβολταϊκά πάνελ σταθερών βάσεων που βρίσκονται δίπλα τους στην έκταση του σχολικού συγκροτήματος.

 

 

 

Το σύνολο των Φωτοβολταϊκών συστημάτων στο έδαφος και στην οροφή του κτιρίου αποδίδει 960,260  kWh (κιλοβατώρες) oι οποίες επαρκούν για να καλύψουν τις ενεργειακές του ανάγκες, αλλά και για να τροφοδοτήσουν με επιπλέον ενέργεια το δημόσιο δίκτυο.  Οι εντυπωσιακές αυτές ηλιακές εγκαταστάσεις χρηματοδοτήθηκαν μέσω δανείου, το οποίο αναμένεται να αποσβεθεί ύστερα από 20 χρόνια, όπου το κτίριο θα έχει πλέον μηδέν ενεργειακό κόστος (net-zero building) . Το δε ποσό που δίνεται για την αποπληρωμή του αντικαθιστά αυτό που θα δινόταν στους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ τα περισσευούμενα χρήματα από την απόσβεση θα επενδύονται σε διάφορα σχολικά προγράμματα.

 

 Το 2017 είναι η πρώτη ολόκληρη χρονιά λειτουργίας των ΦΒ εγκαταστάσεων . Ο υπεύθυνος του προγράμματος Ντέιβ Μάντυ δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ (δείτε ΕΔΩ) , ότι οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι από τις νέες εγκαταστάσεις και μάλιστα  πολλοί  κάθονται και χαζεύουν τους Ιχνηλάτες της DEGER, οι οποίοι είναι οι αγαπημένοι τους. "Toυς κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η κίνηση των πάνελ που ακολουθούν τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και το συζητούν συνέχεια μεταξύ τους", δήλωσε μεταξύ των άλλων.

 

 

Στις τάξεις τα παιδιά διδάσκονται για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αειφόρο ανάπτυξη και παράλληλα είναι πολύ χαρούμενα που συμμετέχουν σ' ένα πρόγραμμα που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και εξοικονομεί κονδύλια τα οποία θα διατεθούν σε υποστηρικτικό υλικό χρήσιμο για το εκπαιδευτικό τους μέλλον. Το σχολείο αποτελεί πλέον πρότυπο και για άλλα σχολεία στην πολιτεία και στις ΗΠΑ, τα οποία αναζητούν να εγκαταστήσουν ηλιακά συστήματα προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες , υποστηριζόμενοι από τα κατάλληλα για αυτούς χρηματοδοτικά προγράμματα.

 

 Για περισσότερα νέα αναφορικά με εγκαταστάσεις συστημάτων ηλιακής ιχνηλάτησης DEGER ανά την υφήλιο, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.