Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     

Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ: Eγκαινίασε ΦΒ πάρκο 500 kW με DEGER S100-DR

ΕΒΟΛ ΦΒ πάρκο 500 kW

Η Βολιώτικη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ ολοκλήρωσε προ λίγων ημερών μια σημαντική επένδυση στον Φωτοβολταϊκό τομέα, ύψους 600.000 ευρώ, επιλέγοντας να πλαισιώσει το νέο της Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 500 kW με τους Ιχνηλάτες  DEGER S100 - PF -DR.  

Τα μονοαξονικά συστήματα της DEGER αναμένεται να της αποφέρουν έως και 30% επιπλέον ενεργειακή απόδοση ετησίως, έτσι ώστε η ΕΒΟΛ να καταφέρει να κάνει πλήρη απόσβεση στην επένδυσή της σε διάστημα μόλις 3 ετών.

Το νέο Φωτοβολταϊκό πάρκο βρίσκεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ στο Στεφανοβίκειο του δήμου Ρήγα Φεραίου.Η DEGERHellas παρείχε τεχνικές συμβουλές που βοήθησαν στη τελική χωροθέτηση των 42 συνολικά Ιχνηλατών. Η σχεδίαση της τοποθέτησης των Ιχνηλατών έκρυβε κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, εξαιτίας  των ανεπιθύμητων σκιάσεων από τα υφιστάμενα σιλό στο οικόπεδο, που έπρεπε να αποφευχθούν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας σε κάθε εποχή του χρόνου . Ο κάθε ένας από τους DEGER S100 - PF -DR φέρει 44 Φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 270Wp σε διπλή σειρά.

 

Το όλο σύστημα είναι διασυνδεδέμενο με το δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ η παραγόμενη ενέργεια, θα συμψηφίζεται με την καταναλισκόμενη από την ΕΒΟΛ μέσω του προγράμματος net - metering.

H εγκατάσταση του έργου πραγματοποιήθηκε από την εταιρία "ZIKOS ENERGY SMPC" , η οποία επιλέχθηκε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα εντυπωσιακό βίντεο τραβηγμένο από drone την ημέρα των εγκαινίων της ενεργειακής εγκατάστασης :