Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας     ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      

You are here

Ισπανία: Ανάρπαστοι γίνονται οι μονοαξονικοί DEGER S100-PF-SR στον αγροτικό κλάδο

S100-PF-SR

Όλο και περισσότεροι  Ισπανοί αγρότες εμπιστεύονται πλέον την ηλιακή ενέργεια για το πότισμα των καλλιέργειών τους. Παρατηρείται  πλέον μαζικά το φαινόμενο να στρέφονται  στα μονοαξονικά συστήματα ηλιακής Ιχνηλάτησης της DEGER για να πετύχουν τον βέλτιστο συνδυασμό ενεργειακής απόδοσης και ικανοποίησης των αρδευτικών τους αναγκών. Οι υψηλές αρδευτικές απαιτήσεις των αγροτικών καλλιεργειών καλύπτονται 100% μέσω της επιπλέον παραγόμενης ηλιακής ενέργειας των Ixνηλατών DEGER σε σχέση πάντα με τα Φωτοβολταϊκά σταθερών βάσεων , αλλά και τα τράκερ αστρονομικού τύπου.

Ο νέος, μονής σειράς πάνελ, μονοαξονικός  Ιχνηλάτης S100-PF-SR  είναι κατασκευασμένος με τρόπο που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον αγρότη που θα επιλέξει την επιπλέον απόδοση και τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας MLD.  

Στην κοινότητα της Καστίγια Λεόν, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018,  οι πρώτοι εκατό DEGER S100-PF-SR  εγκαταστάθηκαν    και έδωσαν στα συστήματα ηλιακής άντλησης  την απαιτούμενη ενέργεια για να φέρουν εις πέρας το αρδευτικό τους έργο.

Στη συνέχεια  όπως μας ενημερώνει η DEGERIberica, τη σκυτάλη από τη Καστίγια Λεόν πήρανε οι κοινότητες Alaejos, Pozaldez, El cubo del vino και της Villalbarba, όπου μεταξύ άλλων, οι αγρότες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με την ικανότητα των πρώτων DEGER S100-PF-SR να προσφέρουν στο σύστημα άρδευσης έως και 14 ώρες συνεχής λειτουργίας ημερησίως.

Λόγω των τεχνικών απαιτήσεων των ειδικών inverter/driver για solar pumping που είναι συνδεδεμένοι με τις  αντλίες της γεώτρησης, κρίθηκε αναγκαίο κάθε στοιχειοσειρά του Ιχνηλάτη να αποτελείται από 16 πάνελ. Επομένως, στις παραπάνω Ισπανικές εγκαταστάσεις, η μέγιστη χωρητικότητα του DEGER S100-PF-SR αυξήθηκε από 62 Φωτοβολταικά πάνελ στα 64, έτσι ώστε να περιλαμβάνει 4 στοιχειοσειρές (strings) των 16 πάνελ έκαστη  , σε μονή σειρά.

Διάγραμμα της ενεργειακής παραγωγής του DEGER S100 PF-SR σε μια τυπική καλοκαιρινή ημέρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για τους αγρότες.

 

Τα συστήματα άρδευσης και άντλησης λειτουργούν βέλτιστα μέσω της τροφοδοτούμενης ενέργειας από τους Ιχνηλάτες των 64  Φωτοβολταικών πάνελ τεχνολογίας 72 cell

 

 4 Ιχνηλάτες μονής σειράς πάνελ DEGER S100-PF-SR είναι αρκετοί για να ποτίσουν τις διπλανές τους καλλιέργειες . 

Ο Έλληνας αγρότης οφείλει να παραδειγματίζεται από τους καινοτόμους τρόπους δράσης του Ισπανού συναδέλφου του και να χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες προς όφελός του.

 

 

Aεροφωτογραφία από εγκατάσταση του  DEGER S100-PF-SR στην Ισπανική κοινότητα του Alaejos. Πηγή: ITM Foto2

 

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα από την Ιβηρική χερσόνησο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της DEGERIberica.

 

Σχετικά άρθρα :

Στo Βαγιαδολίδ της Ισπανίας οι αγρότες ποτίζουν τις εκτάσεις τους με ηλιακή ενέργεια από Ιχνηλάτες S100 της DEGER (video)

Οι ιχνηλάτες της DEGER αντικαθιστούν τις γεννήτριες πετρελαίου και ποτίζουν καλλιέργειες στη Τουρκία

Πρόγραμμα δημόσιας χρηματοδότησης έως και 85% για αγροτικές επενδύσεις που θα περιλαμβάνουν και τη χρήση νέου Φωτοβολταϊκού εξοπλισμού