Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Solar log το καταγραφικό πασπαρτού της φωτοβολταϊκής σας δραστηριότητας

Με τo καταγραφικό σύστημα της Solar log μπορείτε να αποθηκεύετε και να παρατηρείτε την ενεργειακή σας δραστηριότητα σε ένα όμορφο γραφικό περιβάλλον,  χρηστικό και γρήγορο στην εφαρμογή του.  Έχετε τη δυνατότητα να τα λειτουργήσετε και να δείτε τις αποδόσεις της φωτοβολταϊκής σας εγκατάστασης μέσω εξειδικευμένων διαγνωστικών εργαλείων, από την οθόνη τους (στα μοντέλα solar log 1200 και 2000) στον υπολογιστή σας  , το κινητό σας μέσω ειδικής εφαρμογής ή online εξ αποστάσεως μέσω του portal ή του team viewer.

 

Με αυτό τον τρόπο έχετε κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 24ωρου άμεση εικόνα για τις αποδόσεις της μικρής αυτόνομης οικιακής, της μεγάλης επαγγελματικής σας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, ακόμα και των μεγάλων σε μέγεθος ΦΒ πάρκων,. Έτσι γίνεται εφικτό να προστατέψετε όσο το δυνατόν καλύτερα τα οικονομικά σας συμφέροντα  όπως και την επένδυση σας.

 

 

 

Το solar log έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να αποτελεί το απόλυτο πασπαρτού, καθώς μπορεί να συνδεθεί με πάνω από 1700 διαφορετικούς τύπους inverter, 100 και πλέον διαφορετικών κατασκευαστών, ακόμα και εταιριών που έχουν κλείσει , με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν πλέον τεχνική υποστήριξη των καταγραφικών τους συστημάτων. 

 

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι πελάτης μας στην Ελλάδα  (που το παλιό του καταγραφικό είχε καεί εξαιτίας υπερτάσεων),  χρησιμοποίησε το καταγραφικό (Solar log 1200) συνδέοντάς το σε 9 inverter  τύπου ΤLX Danfoss 15 kW  βιομηχανικού δικτύου RS485 . Διαπίστωσε ότι μπορεί να παρατηρεί και να καταγράφει τις ενεργειακές αποδόσεις  και τα οικονομικά του οφέλη σαφώς με πιο βελτιωμένο τρόπο από ότι στο παρελθόν.

 

(φωτό) To Solar log 1200 αποδίδει άψογα σε ΦΒ πάρκο στην Ελλάδα 

 

Στη συνέχεια παραθέτουμε τους 4 διαφορετικούς τύπους μοντέλων που είναι διαθέσιμοι και προορίζονται να καλύψουν το ευρύ φάσμα των απαιτήσεων κάθε ενεργειακού καταναλωτή - παραγωγού (με επισυναπτόμενα τα φυλλάδια υλικού τους στα αγγλικά) :

 

Το αρχικό μοντέλο  Solar log 250  απευθύνεται σε πολύ μικρές εγκαταστάσεις  ισχύος 10 kWp, π.χ οικιακές , ενώ εφαρμόζεται για έναν μόνο Inverter

 

Το Solar log 300 μπορεί να συνδεθεί με έως 100 inverter και προορίζεται για μικρομεσαίες εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 15 kWp. Έχει επιπλέον δυνατότητες και χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Solar log 250, ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί στα 30 kWp.

 

 

Για πιο μεγάλες ΦΒ εγκαταστάσεις , συνολικής ισχύος 100 Kwp, σύνδεση με έως 100 inverter με δυνατότητα αναβάθμισης στα 250 kWp, συνιστάται το καταγραφικό Solar log 1200. Διαθέτει οθόνη 4.3 ιντσών αφής, ικανή να αποδώσει στο γραφικό της περιβάλλον τα στατιστικά των ενεργειακών αποδόσεων.

 

 

 

 

 

Τέλος σε μεγάλα ΦΒ πάρκα χρησιμοποιείται το Solar log 2000 που καταγράφει συνολική ισχύ έως 2000 kWp, ενώ μπορεί να συνδεθεί έως και με 100 inverter. Ύπαρχει η δυνατότητα διασύνδεσης μεταξύ 10 καταγραφικών, επομένως  καλύπτεται το σύνολο δεκαπλάσιας ισχύος.


 

Οι ιδιοκτήτες Φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες έχετε πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την ενεργειακή σας δραστηριότητα από το καταγραφικό της Solar log και να μην επαφίεστε σε μια απλή ανάγνωση του λογαριασμού της ΔΕΗ  ή της ένδειξης του μετρητή , με τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται.  

 

 

Για περαιτέρω πληροφορίες - διευκρινίσεις, για να λάβετε κάποια προσφορά και φυσικά για να παραγγείλετε κάποιο από τα καταγραφικά της Solar log, , παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη DEGERhellas. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορούμε επιπλέον να σας βοηθήσουμε να το εγκαταστήσετε στο δικό σας ΦΒ σύστημα.

 

 

Share