Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής     Φωτοβολταϊκά πάνελ bifacial και Ιχνηλάτες της DEGER: Συνδυασμός που δεν έχει αντίπαλο (video)     

Aπό μοναστήρια έως και σε στρατιωτικές βάσεις, το ιδανικό ΦΒ αυτόνομο σύστημα έχει την υπογραφή της DEGER

D100 Άγιο Όρος

Τι κοινό έχει ένα μοναστήρι στο Άγιο Όρος με μια αεροπορική και στρατιωτική βάση στη Κύπρο; Η προφανής και εύκολη απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα όμοιο σε δύο εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν εκ διαμέτρου αντίθετους σκοπούς. ΛΑΘΟΣ !!!

Και όμως, αυτές οι δύο εγκαταστάσεις  εξυπηρετούν λειτουργικές τους ανάγκες  με ενέργεια που παρέχεται από τα συστήματα ηλιακής Ιχνηλάτησης της DEGER. 

Στην ιερά  Σκήτη του Αγίου Δημητρίου ή Λακκοσκήτη  όπως αλλιώς ονομάζεται, διαβιούν αυτή την εποχή δώδεκα μοναχοί Ρουμανικής και Μολδαβικής καταγωγής. Ο εν λόγω ασκητικός χώρος   βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Αγίου Όρους σε υψόμετρο 280μ. στη μέση της απόστασης της Μονής Καρακάλλου και της Μονής της Μεγίστης Λαύρας .Παράλληλα διαθέτει μια μακραίωνη ιστορία με αφετηρία τον 10ο αιώνα και αδιάλλειπτη μοναστική παρουσία αρχικά από Λατίνους, στη συνέχεια από Σλάβους για να καταλήξει να ανήκει στις  Ρουμανικές και Μολδαβικές αδερφότητες ως τις μέρες μας. 

Η διαφορά όμως σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι όλο και περισσότεροι  ασκητές μοναχοί προτιμούν να καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες με ΑΠΕ, όπως είναι τα Φωτοβολταϊκά. Η ηλιακή ενέργεια  τροφοδοτεί τις 5 κατοικημενένες καλύβες της Σκήτης, αυτές  της Αγίας Σκέπης, του Ευαγγελισμού, του Αγίου Νικολάου που είναι και η αρχαιότερη Καλύβη της σκήτης κτισμένη το 1606, τη Καλύβη της Υπαπαντής και τη Καλύβη των Αγίων Αρχαγγέλων.Οι ασκητές εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες διαβίωσης, φωτισμού και επικοινωνίας μέσω δύο   διαξονικών συστημάτων DEGER D100 τα οποία έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν πλησίον της σκήτης.

Η επιπλέον ενεργειακή απόδοση έως και 45% ετησίως των διαξονικών Ιχνηλατών οφείλεται στα πλεονεκτήματα της μοναδικής τεχνολογίας ανίχνευσης φωτός ΜLD. Η  εξαιρετικά αποδοτική εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από την SUNBANK AE υπό την προσωπική επίβλεψη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνου Σταρδέλη.

 

[ φωτό ]: Οι δύο διαξονικοί μας Ιχνηλάτες D100 δεσπόζουν σε πλαγιά στο Άγιο Όρος, παρέχοντας στους 12 μοναχούς  το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν ανάγκη καθημερινώς.

 

Σε αντίθεση με το βουβό τοπίο του Αγίου Όρους και την ησυχία που περιβάλλει τον μοναστικό βίο, οι ΑΠΕ αποτελούν πλέον απαραίτητο συστατικό στοιχείο και στην στρατιωτική ζωή. Στην βρετανική αεροπορική βάση της RAF στο ακρωτήρι της Κύπρου, δύο διαξονικοί Ιχνηλάτες  DEGER 3000 HD έχουν αναλάβει με απόλυτη επιτυχία  την ενεργειακή υποστήριξη συστημάτων ασφαλείας της βάσης. Οι παραπάνω Ιχνηλάτες επιλέχθησαν , εκτός φυσικά από την υψηλή παραγωγικότητά τους, αλλά και για την εξαιρετική ανθεκτικότητά τους  στις ισχυρές ανεμοπιέσεις, το οποίο αποτελεί ένα συχνό φυσικό φαινόμενο στην αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου.

Η εν λόγω εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία TEMCO Engineers.

Δυστυχώς το στρατιωτικό απόρρητο που ισχύει για την εν λόγω τοποθεσία, δεν μας επιτρέπει την κατοχή και δημοσίευση περαιτέρω στοιχείων - φωτογραφικού υλικού κλπ από την συγκεκριμένη ενεργειακή εγκατάσταση με τους Ιχνηλάτες μας.

 

 

Εφόσον επιθυμείτε να εντάξετε τους τράκερ μας στην ενεργειακή σας εγκατάσταση ή να σχεδιάσουμε μαζί το δικό σας αυτόνομο Φωτοβολταϊκό σύστημα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη DEGERhellas.