Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Νέες εγκαταστάσεις 4,5 MW μονοαξονικών tracker S100-SR σε Βοιωτία και Θεσσαλονίκη     Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας     ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     

You are here

REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας

bifacial repowering

 Η ευρύτερη περιοχή της Λαμίας σέρνει από τους πρώτους τον χορό των αναβαθμίσεων των Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε τεχνολογία ΜLD και σε μονοαξονικούς Ιχνηλάτες S100.

Οι 8 μονοαξονικές βάσεις ιχνηλάτησης DEGER S100 συνδυάζονται αρμονικά με τα νέα πανίσχυρα πάνελ διπλής όψεως LG bifacial 395Wp , έτσι ώστε να αποφέρουν αποδόσεις που θα εντυπωσίασουν και τον πλέον απαιτητικό ενεργειακό παραγωγό. Πιο συγκεκριμένα, η ισχύος 100kW ενεργειακή εγκατάσταση αναμένεται να έχει μεγαλύτερη απόδοση έως και  45% , σε σχέση με τη πρότερη κατάσταση. Αναλύοντας το 45% , βλέπουμε ότι η  30% ενέργεια μας  προσφέρεται από τη τεχνολογία ανίχνευσης φωτός MLD , ενώ τα ΦΒ πάνελ διπλής όψεως υπόσχονται επιπλέον αποδόσεις έως και 15%, αναλόγως τις επικρατούσες συνθήκες. 

 

 

 

Η υφιστάμενη ενεργειακή εγκατάσταση 100 kW αναμένεται να έχει πολύ καλύτερες  επιδόσεις συγκριτικά με το παρελθόν.Στο γεγονός αυτό συμβάλλει σημαντικά η άψογη συνεργασία που διατηρούμε, όπως και η τεχνογνωσία του κύριου εγκαταστάτη μας στο νομό Φθιώτιδας Enersys, του κ. Κωνσταντίνου Συλαίου και των συνεργατών του. Για τα ακριβή στατιστικά δεδομένα των ενεργειακών αποδόσεων θα σας κρατήσουμε ενημερωμένους στο άμεσο μέλλον.

 

Οι μονοαξονικές βάσεις S100 έχουν σχεδιαστεί με ειδικό τρόπο για  απρόσκοπτη χρήση των Φωτοβολταϊκών πάνελ διπλής όψεως (bifacial). Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής  από 3  διαφορετικές επιλογές τοποθέτησης των πάνελ, αναλόγως τον τύπο και τις διαστάσεις τους, (60 ή 72 cells, καθέτως ή οριζοντίως). Τα 3 διαθέσιμα σχέδια που διαθέτουμε προσαρμόζονται με ιδανικό τρόπο στο γήπεδο, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες φωτοσκιάσεις και να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό ενεργειακό αποτέλεσμα.

 

Η συγκεκριμένη διάταξη, η μια εκ των τριών που έχουμε ήδη σχεδιάσει για εσάς , απευθύνεται αποκλειστικά στα Φωτοβολταϊκά πάνελ bifacial 72 cells. Τα πάνελ τοποθετούνται κάθετα με μικρή απόσταση εκατέρωθεν από τη κεντρική δοκό, έτσι ώστε να απορροφούνται όλες οι αντανακλάσεις του εδάφους ανεμπόδιστα από τη βάση στήριξης. Η κεντρική δοκός δεν επηρεάζει στο ελάχιστο το πεδίο δράσης, δηλαδή απορρόφησης της ακτινοβολίας των Φωτοβολταϊκών πάνελ.

Περισσότερα για τους S100 -SR  μπορείτε να βρείτε εδώ