Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

"Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής     Φωτοβολταϊκά πάνελ bifacial και Ιχνηλάτες της DEGER: Συνδυασμός που δεν έχει αντίπαλο (video)     MLD 10 YEARS CHALLENGE: Οι αποδόσεις μιας δεκαετίας σε Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 110 kWp στην Ισπανία     Έκλεψε τις εντυπώσεις ο νέος DEGER S100 - Single Row στην 12η AGROTHESSALY!     2017-2018: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     

Kύπρος - Μια εντυπωσιακή εγκατάσταση από συστήματα ιχνηλάτησης της DEGER κοντά στη τεχνητή Λίμνη Ευρέτου

Η τεχνητή λίμνη Ευρέτου στην επαρχία της Πάφου υφίσταται από το 1986 στην πορεία του ποταμού Σταυρός της Ψώκας, περιέχει 24 εκατομμύρια κυβικά νερού και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο υδάτινο φράγμα στο νησί. Από τα νερά της λίμνης ποτίζονται χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στη κοιλάδα πλησίως της πόλης Χρυσοχού. 

 

Σε μια πλαγιά στο βορεινό τμήμα της λίμνης έχουν εγκατασταθεί από την εταιρία ERGO Energy και λειτουργούν από το Νοέμβριο του 2012, 20 διαξονικοί Ιχνηλάτες DEGER 9000 NT. Τα δέκα ζεύγη ιχνηλατών 9000ΝΤ ισχύος 20 kW έκαστο, παράλληλα με άλλα 6 ζεύγη ηλιακών Ιχνηλατών της DEGER στη γύρω περιοχή, ανήκουν στην ιδιοκτησία εταιριών συμφερόντων του κ. Αδάμου Γεωργίου,   ενός σημαντικού επενδυτή στον ενεργειακό τομέα της Μεγαλονήσου.

 

 

Η συνολική ισχύς της εγκατάστασης είναι 201,320 kWp , ενώ η μέση ετήσια ενεργειακή παραγωγή  αγγίζει περίπου στις 402.640 kWh (2000 kWh/kWp). Στους Ιχνηλάτες είναι τοποθετημένα 616  Yingli Solar Yl260c και 168  Suntech PLUTO245 -Wde φωτοβολταϊκά πάνελ. Οι 20 μετατροπείς (Inverter) είναι τύπου Sunny Tripower 10000 TL-10, εξοπλισμένοι με σύστημα αισθητήρων Sunny Sensorbox.

 Aς δούμε όμως κάποια από τα στατιστικά της ενεργειακής παραγωγής για το τελευταίο έτος:

 

 

   

Συνολική παραγωγή για το έτος 2016 :    448.290 kWh

 

Συνολικά για το έτος 2016:      kWh/kWp : 2.227

 

Να τονίσουμε εδώ  ένα αξιοσημείωτο γεγονός που έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους ανθρώπους που διαχειρίζονται τη ΦΒ εγκατάσταση. Παρατηρείται στατιστικά ότι οι δύο τράκερ που είναι τοποθετημένοι πιο κοντά στην τεχνητή λίμνη παράγουν 10% περισσότερο σε ετήσια βάση, γεγονός που οφείλεται στις αντανακλάσεις της ηλιακής ακτινοβολίας πάνω στην επιφάνεια των υδάτων. Ο έξυπνος και βραβευμένος αισθητήρας MLD  είναι η μοναδική τεχνολογία που διαθέτει την ιδιότητα να αντιλαμβάνεται τα αντίστοιχα "παιχνιδίσματα" του φωτός και να ωθεί τα ΦΒ πάνελ στο να απορροφούν το 100% της διαθέσιμης ηλιακής ακτινοβολίας.

 

 

 

Η ηλιόλουστη Κύπρος με τα πολλά ενεργειακά προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν, αποδεικνύεται πλέον ως ένας ιδανικός τόπος για εγκαταστάσεις συστημάτων που παράγουν ηλιακή ενέργεια. Ιδίως, τα συστήματα Ιχνηλάτησης της DEGER, φέροντας τη βραβευμένη τεχνολογία  MLD  όχι μόνο αυξάνουν την απόδοση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε ποσοστό έως 45 τοις εκατό χάρη στον απόλυτα ακριβή προσανατολισμό τους, ακολουθώντας την πορεία του ηλίου από το πρωί έως το απόγευμα, αλλά επίσης παράγουν ρεύμα κατά 20 έως 30 τοις εκατό πιο οικονομικά σε σύγκριση μετα σταθερά συστήματα.

 

 

Οι υψηλές αποδόσεις της εγκατάστασης των 20 διαξονικών Ιχνηλατών 9000ΝΤ δίπλα στην τεχνητή λίμνη Ευρέτου στην επαρχία της Πάφου, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά, ότι η ποιότητα μπορεί να συνδυαστεί άψογα με την εξοικονόμηση προς όφελος ενός μεγαλύτερου ενεργειακού και συνάμα οικονομικού κέρδους.

 

 

 

 

 

 

 

Το έργο σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε σε πολλά στάδια, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης η οποία περιελάμβανε και τρισδιάστατες απεικονίσεις. Η λεπτομερής και προσεκτική εργασία που συντελέστηκε ήταν επιβεβλημένη , λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων της τοποθεσίας και των αντικειμενικών δυσκολιών από το δύσβατον του εδάφους.