Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

H DEGER επεκτείνεται στη Μέση Ανατολή με νέο έργο 10 MW     S100-DR-BF σε αναβάθμιση 100 kW σε τεχνολογία MLD στη Φθιώτιδα: Διπλή σειρά bifacial πάνελ      Iσπανία: Ξεκίνησε η "έξυπνη" φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από διαξονικούς Ιχνηλάτες     Νέες εγκαταστάσεις 4,5 MW μονοαξονικών tracker S100-SR σε Βοιωτία και Θεσσαλονίκη     Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας     ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     

You are here

ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας

maryland_s100

Η μονοαξονική Ιχνηλάτηση της DEGER με τη τεχνολογία Μέγιστης Ηλιακής Απόδοσης MLD έχει πολλά πλεονεκτήματα που αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να οδηγήσουν τους επενδυτές των Φωτοβολταϊκών, σε ακμάζουσα κερδοφορία . Η πλεονάζουσα ενέργεια που προσφέρουν οι trackers μας είναι δυνατόν  μέσω των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί σε μια ύστερη χρονική στιγμή, αναλόγως τις ανάγκες που θα προκύψουν. 

Μια τέτοιου τύπου ενεργειακή εγκατάσταση, πολύ σημαντική από απόψεως τεχνολογικών καινοτομιών και μελλοντικών δυνατοτήτων, πραγματοποιήθηκε στη πολιτεία Μέριλαντ της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Συνολικά 194 Μονοαξονικοί Ιχνηλάτες DEGER  μονής σειράς πάνελ S100-SR τοποθετήθηκαν σε ένα έργο που αποδίδει συνολική ισχύ 2,48 MW.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που υπεισέρχεται  σ' αυτή τη περίπτωση,  είναι ότι ένα μέρος της ενέργειας αποθηκεύεται σε μπαταρίες  Ιόντων Λιθίου και διοχετεύεται στο δημόσιο δίκτυο κάποια άλλη χρονική στιγμή όπου οι τιμές είναι πιο συμφέρουσες οικονομικά για τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης . Η ανάγκη για αποθήκευση της ενέργειας πρόεκυψε ύστερα από τις διαφορετικές ταρίφες που επικρατούν στη περιοχή , αναλόγως τη χρονική ζώνη.

Το νέο Φωτοβολταϊκό πάρκο δημιουργήθηκε ύστερα από την αναβάθμιση του υπάρχοντος σταθερών βάσεων που λειτουργούσε σε σύνδεση με το Δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού. Οι παλαιές σταθερές βάσεις Φωτοβολταϊκών ήταν τοποθετημένες σε ένα, ασύμμετρων διαστάσεων, γήπεδο.  Οι μονοαξονικοί μας Ιχνηλάτες S100 -SR επιλέχθηκαν χάριν στη επιπλέον ενέργεια που προσφέρουν σε σχέση με τις σταθερές βάσεις (+30% τα μονοαξονικά), αλλά και  το  συγκριτικό πλεονέκτημα τους στη χωροθέτηση τους στην εκάστοτε διαθέσιμη έκταση. Κατ' αυτό τον τρόπο απλώθηκαν σε όλο το μήκος του ακανόνιστου γήπεδο  με τρόπο που εξασφαλίζει τη μέγιστη ενεργειακή παραγωγή. Η DEGER συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες των έργων εγκατάστασης παρέχοντας από τη πρώτη στιγμή άμεση μηχανολογική και τεχνική υποστήριξη. 

Από άποψη ισχύος είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή εγκατάσταση  συστημάτων ηλιακής Ιχνηλάτησης της DEGER σε συνδυασμό με αποθήκευση ενέργειας, μέχρι την επόμενη φυσικά. Με το ενδιαφέρον και τη ζήτηση από τους ενεργειακούς επενδυτές να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλά τέτοια έργα στη πολιτεία της Βιρτζίνια και στις παρακείμενες πολιτείες των ΗΠΑ. Ήδη, η κατασκευάστρια εταιρία του έργου έχει συμφωνήσει την υλοποίηση 3 παρόμοιων εγκατάστασεων με trackers της DEGER, ενώ παράλληλα ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας και άλλες αμερικανικές Εταιρίες ενέργειας.