Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

H DEGER επεκτείνεται στη Μέση Ανατολή με νέο έργο 10 MW     S100-DR-BF σε αναβάθμιση 100 kW σε τεχνολογία MLD στη Φθιώτιδα: Διπλή σειρά bifacial πάνελ      Iσπανία: Ξεκίνησε η "έξυπνη" φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από διαξονικούς Ιχνηλάτες     Νέες εγκαταστάσεις 4,5 MW μονοαξονικών tracker S100-SR σε Βοιωτία και Θεσσαλονίκη     Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας     ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     

Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική

 

Σημαντικά είναι τα νέα που μας έρχονται από τη Νότια Αφρική, καθώς η DEGER υπέγραψε συμβόλαιο για τη κατασκευή μιας ενεργειακής εγκατάστασης συνολικής Ισχύος 17,5 MWp με τεχνολογία Μέγιστης Ηλιακής Απόδοσης MLD. Ο τύπος Ιχνηλάτη που επιλέχθηκε για την εγκατάσταση είναι ο πλέον δημοφιλής, μονοαξονικός μονής σειράς πάνελ  S100-PF-SR.

Ήδη, από το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2019 παραδόθηκε προς χρήση τo πρώτο τμήμα Φωτοβολταϊκής εγκατάστασης των 2,5 MW, ενώ το υπόλοιπο ισχύος 15 MW αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2020.

Σε μια άλλη ενεργειακή εγκατάσταση στην ίδια χώρα,16 διαξονικοί Ιχνηλάτες D100 τοποθετήθηκαν δίπλα από παρακείμενη υδάτινη έκταση στη περιοχή Ντε μπρον  του Κέιπ Τάουν. Η ηλιακή ενέργεια που παράγεται, διοχετεύεται στον σταθμό άντλησης νερού, τροφοδοτώντας τις αντλίες που απορροφούν την απαραίτητη ποσότητα υδάτων για την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων της φάρμας. Η συνολική ισχύς της ενεργειακής εγκατάστασης είναι 218,88 kWp με τον κάθε Ιχνηλάτη να διαθέτει 36 Φωτοβολταϊκά πάνελ half cells ισχύος 380 W.

Οι Διαξονικοί Ιχνηλάτες της DEGER επιλέχθηκαν από τον Νοτιοαφρικανό επενδυτή λόγω της μεγαλύτερης απόδοσης από τον ανταγωνισμό (έως και 45% μεγαλύτερη απόδοση από τα ΦΒ συστήματα σταθερών βάσεων) και της αξιοπιστίας της τεχνολογίας MLD που είναι η μόνη που αντιλαμβάνεται όλες τις φωτοσκιάσεις και τις αντανακλάσεις του φωτός στα ύδατα, μετατρέποντας τις σε επιπλέον ενέργεια. Αντίστοιχο παράδειγμα είδαμε και σε ενεργειακή εγκατάσταση   με διαξονικούς τράκερ μας στη Κύπρο, όπου χάριν στην τεχνολογία Μέγιστης Ηλιακής Απόδοσης MLD, οι δύο που ήταν πλησιέστερα στη λίμνη παρήγαγαν μεγαλύτερη απόδοση 10% ετησίως  σε σχέση με τους πιο απομακρυσμένους (διαβάστε σχετικό μας άρθρο εδώ.)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 

ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική

 Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής

 Νότια Αφρική : H DEGER κατασκεύασε Φωτοβολταϊκό πάρκο σε φάρμα