Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     "Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      

To oρυχείο του ηλίου - Οι ιχνηλάτες D100 καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες ολόκληρου χειμερινού θερέτρου στον Καναδά.

ορυχείο ηλίου

 

Το Κίμπερλι  στη περιοχή της Κολούμπια στον νοτιοανατολικό Καναδά είναι μια ορεινή πόλη μεταλλωρύχων η οποία βίωσε μια μεγάλη περίοδο ακμής κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 20ου αιώνα περιστρεφόμενη γύρω από το ορυχείο ψευδάργυρου του Σάλιβαν το οποίο τροφοδοτούσε την οικονομική ζωή ολόκληρης της περιοχής. Το 2001 το ορυχείο σταμάτησε να λειτουργεί, ύστερα από 92 χρόνια συνεχούς παραγωγής. Είχε προηγηθεί μια μακρά περίοδος ατυχημάτων, μειωμένης παραγωγής και οικονομικής δυσπραγίας για το ορυχείο και κατ' επέκταση ολόκληρη τη τοπική κοινωνία. 

 

Οι κάτοικοι της περιοχής όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Αποφάσισαν να "αναστήσουν" τη πόλη τους και τελικά  κατόρθωσαν να τη μετατρέψουν σε ένα θαυμάσιο χειμερινό θέρετρο που μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες κάθε έτος. Οι επισκέπτες του Κίμπερλι μπορούν να συμμετέχουν σε χειμερινές δραστηριότητες, να ξεναγηθούν στους χώρους του παλιού ορυχείου μέσα στο βουνό και να απολαμβάνουν το  υπέροχο άγριο τοπίο 

 

Μια ακόμα στρατηγική απόφαση ωθεί τη πόλη στη σημαντική ανάπτυξη που βιώνει σήμερα. Οι ιθύνοντες σκέφτηκαν να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτες τις 300 συνολικά ημέρες  ηλιοφάνειας που επικρατεί  στο μέρος  ετησίως (ίσως το πιο ηλιόλουστο σε ολόκληρο τον Καναδά). Έτσι λοιπόν εγκατέστησαν ένα ηλιακό πάρκο συνολικής ισχύος 1,05 ΜW σε πλαγιά στην είσοδο του ορυχείου με αρχικό στόχο να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες 200 σπιτιών, πανσιόν και ξενοδοχείων. Τελικώς όμως η απόδοση της Φωτοβολταϊκής εγκατάστασης ξεπέρασε  κάθε προσδοκία και έφτασε  να ηλεκτροδοτεί 275 κτίρια, 75 δηλαδή περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις!

 

 

Οι 96 διαξονικοί D100 Ιχνηλάτες της DEGER αναλαμβάνουν να περιστρέψουν συνολικά 4.032 φωτοβολταϊκά πάνελ  τα οποία ακολουθούν τον ήλιο με αποτέλεσμα να έχουν 38% μεγαλύτερη απόδοση ετησίως σε σχέση με τα κοινά συστήματα σταθερών βάσεων. Μάλιστα κάποιες χειμωνιάτικες ημέρες δύναται να ξεπεράσουν και το 60% επιπλέον απόδοσης. Παράλληλα, 32  inverter ( ένας για κάθε τρεις ιχνηλάτες) αναλαμβάνουν να  μετατρέψουν το παραγόμενο ρεύμα από συνεχές σε εναλλασσόμενο, το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται στο Δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσω των κατάλληλων υποδομών (κέντρο διανομής , γραμμές ,υποσταθμοί).

 

 Με τα σταθερά αυτά βήματα η πρώην πόλη των μεταλλωρύχων γίνεται ένα από τα πιο όμορφα μέρη και φυσικά τοπία που αξίζει να επισκεπτείς στη Βόρεια Αμερική. Δείτε παρακάτω κάποια στιγμιότυπα από τη περιοχή και την φωτοβολταϊκή εγκατάσταση :

 

 

 

 

Για περισσότερα νέα αναφορικά με εγκαταστάσεις συστημάτων ηλιακής ιχνηλάτησης DEGER ανά την υφήλιο, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.