Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Νέες εγκαταστάσεις 4,5 MW μονοαξονικών tracker S100-SR σε Βοιωτία και Θεσσαλονίκη     Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας     ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣEΩΝ : S100-SR και bifacial πάνελ δίνουν πνοή σε ΦΒ πάρκο 100kW σταθερών βάσεων στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας     Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα     ΜLD και διαξονικοί DEGER δίνουν ενέργεια σε πολυτελές καταφύγιο σαφάρι στη Ν. Αφρική     

Συντήρηση εμβόλου

Σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας του κινητήρα ανύψωσης του τράκερ (έμβολο, ΕΜΟ Elevation Motor) διαδραματίζει η ελαχιστοποίηση των τριβών του ατέρμονα άξονα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Αυτός είναι προπληρωμένος με λιπαντικό από την κατασκευή του και δεν έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, όντας προστατευμένος από το σωλήνα αλουμινίου, με την πλαστική τάπα στο άκρο του, και την φυσούνα (Bellow).

 

Η οδηγία της DEGER αναφέρει ότι δεν χρειάζεται λίπανση ο ατέρμονας. Επειδή υπάρχει πιθανότητα όμως κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εμβόλου είτε η πλαστική τάπα να πέσει, είτε η φυσούνα (bellow) να σκιστεί, καλό θα είναι να ελέγχεται για τυχόν «στέγνωμα» του λιπαντικού του ατέρμονα ή και ύπαρξη σκόνης πάνω του. Κατόπιν τούτων οι ενέργειες κατά τη διάρκεια της συντήρησης, από εξειδικευμένο συνεργάτη της DEGERHellas  που πρέπει να λαμβάνουν χώρα είναι:

 

Α. Στερέωση της πλαστικής τάπας με τρόπο τέτοιο ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα αποκόλλησής της

Β. Αντικατάσταση της φυσούνας εάν έχει σκιστεί

Γ. Έλεγχος ύπαρξης σκόνης στον ατέρμονα. Εάν υπάρχει, πρέπει να καθαριστεί και να λιπανθεί.

Δ. Έλεγχος ύπαρξης λιπαντικού στον ατέρμονα. Εάν δεν υπάρχει, τότε λιπαίνουμε με σπρέι γραφίτη, από απόσταση γύρω στα 20 εκατοστά, ολόκληρο τον ατέρμονα άξονα μέχρι να λιπανθεί πλήρως.

 

 

Επίσης σημαντικό είναι να ελεγχθεί η καλή λειτουργία των διακοπτών (limitswitch) του εμβόλου και επίσης η ορθότητα ως προς τη θέση, και σταθερότητα ως προς τη σύσφιξη, των δαχτυλιδιών τα οποία ενεργοποιούν τους διακόπτες.

 

Share