Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

"Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής     Φωτοβολταϊκά πάνελ bifacial και Ιχνηλάτες της DEGER: Συνδυασμός που δεν έχει αντίπαλο (video)     MLD 10 YEARS CHALLENGE: Οι αποδόσεις μιας δεκαετίας σε Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 110 kWp στην Ισπανία     Έκλεψε τις εντυπώσεις ο νέος DEGER S100 - Single Row στην 12η AGROTHESSALY!     2017-2018: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     

Συντήρηση εμβόλου

Σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας του κινητήρα ανύψωσης του τράκερ (έμβολο, ΕΜΟ Elevation Motor) διαδραματίζει η ελαχιστοποίηση των τριβών του ατέρμονα άξονα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Αυτός είναι προπληρωμένος με λιπαντικό από την κατασκευή του και δεν έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, όντας προστατευμένος από το σωλήνα αλουμινίου, με την πλαστική τάπα στο άκρο του, και την φυσούνα (Bellow).

 

Η οδηγία της DEGER αναφέρει ότι δεν χρειάζεται λίπανση ο ατέρμονας. Επειδή υπάρχει πιθανότητα όμως κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εμβόλου είτε η πλαστική τάπα να πέσει, είτε η φυσούνα (bellow) να σκιστεί, καλό θα είναι να ελέγχεται για τυχόν «στέγνωμα» του λιπαντικού του ατέρμονα ή και ύπαρξη σκόνης πάνω του. Κατόπιν τούτων οι ενέργειες κατά τη διάρκεια της συντήρησης, από εξειδικευμένο συνεργάτη της DEGERHellas  που πρέπει να λαμβάνουν χώρα είναι:

 

Α. Στερέωση της πλαστικής τάπας με τρόπο τέτοιο ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα αποκόλλησής της

Β. Αντικατάσταση της φυσούνας εάν έχει σκιστεί

Γ. Έλεγχος ύπαρξης σκόνης στον ατέρμονα. Εάν υπάρχει, πρέπει να καθαριστεί και να λιπανθεί.

Δ. Έλεγχος ύπαρξης λιπαντικού στον ατέρμονα. Εάν δεν υπάρχει, τότε λιπαίνουμε με σπρέι γραφίτη, από απόσταση γύρω στα 20 εκατοστά, ολόκληρο τον ατέρμονα άξονα μέχρι να λιπανθεί πλήρως.

 

 

Επίσης σημαντικό είναι να ελεγχθεί η καλή λειτουργία των διακοπτών (limitswitch) του εμβόλου και επίσης η ορθότητα ως προς τη θέση, και σταθερότητα ως προς τη σύσφιξη, των δαχτυλιδιών τα οποία ενεργοποιούν τους διακόπτες.

 

Share