Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

H DEGER επεκτείνεται στη Μέση Ανατολή με νέο έργο 10 MW     S100-DR-BF σε αναβάθμιση 100 kW σε τεχνολογία MLD στη Φθιώτιδα: Διπλή σειρά bifacial πάνελ      Iσπανία: Ξεκίνησε η "έξυπνη" φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από διαξονικούς Ιχνηλάτες     Νέες εγκαταστάσεις 4,5 MW μονοαξονικών tracker S100-SR σε Βοιωτία και Θεσσαλονίκη     Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας     ΗΠΑ : Το μεγαλύτερο έργο Ηλιακής Ιχνηλάτησης MLD με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας     Λιθουανία: Νέα εγκατάσταση της DEGER - 450 kW με συνδυασμό μονοαξονικών και διαξονικών τράκερ     Η DEGER υπογράφει μεγάλο έργο 17,5 MW και δίνει λύσεις σε αγρότες στη Νότια Αφρική     2018-2019: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     Δελέρια Λάρισας: 5 χρόνια σταθερών αποδόσεων από την αναβάθμιση εγκατάστασης 150 kWp Ιχνηλατών αστρονομικού αλγορίθμου σε DEGER MLD     

O έξυπνος αισθητήρας MLD - Maximum Light Detection

MLD logo αισθητήρα alt

 

Η μονάδα ελέγχου MLD (MaximumLightDetection) είναι πιστοποιημένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ενώ τιμήθηκε το 2001 με το βραβείο καινοτομίας της περιοχής Baden-Württemberg. Tο 2010, χάρη στον αισθητήρα MLD και τη ραγδαία αύξηση πωλήσεων ιχνηλατών η DEGER αναδείχτηκε στις κορυφαίες και πιο καινοτόμες 100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Γερμανίας. Το κλειδί της υπεροχής των ιχνηλατών της DEGER και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τους ιχνηλάτες που εκτελούν παρακολούθηση του ήλιου με αστρονομικά δεδομένα και PLC, είναι ακριβώς η χρήση του MLD που δίνει τη δυνατότητα στους ιχνηλάτες να εκμεταλλεύονται την άμεσα προσπίπτουσα ακτινοβολία αλλά και αυτές λόγω διάχυσης. Η καινοτομική «δύναμη» και αξιοπιστία του MLD, έδωσε τη δυνατότητα στην DEGER να διαθέτει τη πιο μεγάλη γκάμα προϊόντων που προσφέρει εταιρία κατασκευής και διανομής ιχνηλατών παγκοσμίως.

Τα πλεονεκτήματα των ιχνηλατών της DEGER γίνονται κατανοητά μόλις γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας τους, διαφορετικός από κάθε άλλο σύστημα ιχνηλάτησης της παγκόσμιας αγοράς. Ο αισθητήρας MLD μετράει διαρκώς την ένταση και την γωνία της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας και προσανατολίζει ανάλογα τον κάθε ιχνηλάτη ξεχωριστά. Κατά τη διαδικασία αυτή ο αισθητήρας MLD δεν λαμβάνει απλά υπόψη την άμεση ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και το φως, το οποίο αντανακλάται από το χιόνι ή/και το διάχυτο φως που περνά μέσα από τα σύννεφα.

Αυτό το πλεονέκτημα και η εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια του αισθητήρα οδηγούν τις στοιχειοσειρές των φωτοβολταϊκών γεννητριών στο να συλλέγουν πάντα τη μέγιστη δυνατή ποσότητα ενέργειας. Έτσι επιτυγχάνεται αύξηση απόδοσης έως 45% σε σύγκριση με τα σταθερά συστήματα εγκατάστασης.

 

Κάθε σύστημα ιχνηλάτησης δύο αξόνων της DEGER είναι εξοπλισμένο με δύο MLD. Μέσω της αυτόματης ιχνηλάτησης κάθε συστήματος o εγκαταστάτης δεν χρειάζεται να τοποθετήσει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου, ούτε να δικτυώσει το πάρκο με γραμμές δεδομένων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την οικονομία στην εγκατάσταση και τους γρήγορους χρόνους υλοποίησης. Για παράδειγμα, σε περίπτωση διαφορετικής και γοργά εναλλασσόμενης νέφωσης, οι αισθητήρες MLD οδηγούν κάθε σύστημα ολόκληρου του πάρκου αυτόνομα πάντα στη βέλτιστη θέση.

Με αυτό τον τρόπο, κάθε σύστημα επιτυγχάνει  την εκάστοτε υψηλότερη δυνατή ενεργειακή απόδοση. Σύντομοι χρόνοι αντίδρασης φροντίζουν ώστε να χρησιμοποιούνται πολύ αποτελεσματικά και κάποια κενά στα σύννεφα (Eye of Cloud). Ας δούμε όμως και ένα περαιτέρω πλεονέκτημα: Σε μια βλάβη του συστήματος ελέγχου επηρεάζεται κάθε φορά μόνο ένα σύστημα - οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του πάρκου συνεχίζουν να λειτουργούν εντελώς φυσιολογικά. Φυσικά οι ιχνηλάτες της DEGER διεξάγουν μόνο κινήσεις οι οποίες οδηγούν άμεσα σε αύξηση της απόδοσης. Εκτός αυτού το μηχανικό σύστημα των συστημάτων ιχνηλάτησης δουλεύει εξαιρετικά οικονομικά.

Η ιχνηλάτηση γίνεται πλέον πιο αποδοτική όσο ποτέ άλλοτε. Τα συστήματα ιχνηλάτησης της DEGER όχι μόνο αυξάνουν την απόδοση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε ποσοστό έως 45 τοις εκατό χάρη στον απόλυτα ακριβή προσανατολισμό τους, αλλά επίσης παράγουν ρεύμα κατά 20 έως 30 τοις εκατό πιο οικονομικά σε σύγκριση μετα σταθερά συστήματα. Κι αυτό συμβαίνει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

 

 

Έχετε πλέον τον απόλυτο  έλεγχο της αυτόνομης εγκατάστασης σας επενδύοντας στην ασφαλή τροφοδοσία ενέργειας χωρίς διακοπές. Με τα έξυπνα συστήματα ιχνηλάτησης της DEGER εκμεταλλεύεστε στο έπακρο την ηλιακή ενέργεια, χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία MLD® (Maximum Light Detection), η οποία προσανατολίζει τη φωτοβολταϊκή σας εγκατάσταση προς το σημείο όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη. 

 

DEGER-MLD ArxhLeitourgias.pdf

PDF icon Download DEGER-MLD ArxhLeitourgias.pdf (86.89 KB)
Title: 
Αρχή Λειτουργίας Αισθητήρα MLD