Ισχύς ... με διάρκεια                                                                                                                                                                                                                                                                                                

"Χορεύουν" με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων      Μεξικό : Στον ενεργειακό δρόμο που χάραξε η ΕΒΟΛ στη Μαγνησία. 500 kW φωτοβολταϊκών με S100-DR     REPOWERING με μονοαξονικές βάσεις S100 και bifacial panel 395Wp στο Νομό Φθιώτιδας     Αναβάθμιση σε ΜLD για 100 kW εγκατάσταση με μονοαξονικές κινητές βάσεις (ρόδες) στα Τρίκαλα     Κρήτη 2019: Δύο νέες ενεργειακές εγκαταστάσεις με μονοαξονικούς ιχνηλάτες DEGER S100      Δυναμικό παρών έδωσε η DEGER στην αγροτική έκθεση NAMPO της Ν. Αφρικής     Φωτοβολταϊκά πάνελ bifacial και Ιχνηλάτες της DEGER: Συνδυασμός που δεν έχει αντίπαλο (video)     MLD 10 YEARS CHALLENGE: Οι αποδόσεις μιας δεκαετίας σε Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 110 kWp στην Ισπανία     Έκλεψε τις εντυπώσεις ο νέος DEGER S100 - Single Row στην 12η AGROTHESSALY!     2017-2018: Aποδόσεις ΦΒ πάρκων στην Ελλάδα με διαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER     

Kοινή πρόταση ΣΠΕΦ - ΣΕΦ στη κυβέρνηση: Αυξήστε τις ταρίφες στα νέα ΦΒ έργα μικρής ισχύος !

DEGER έργα μικρής Ισχύος

Με μια αναλυτική επιστολή ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)  και  ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών ΣΕΦ πρότειναν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  την θεσμοθέτηση μηχανισμού βιώσιμων σταθερών τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας για τα νέα φωτοβολταϊκά έργα εγκατεστημένης ισχύος έως 500 KWp. Η πρόταση αυτή συνδέει το ύψος των ταριφών με τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, επαναπροσδιορίζοντάς τις τιμές πώλησης σε μια υψηλότερη σταθερή βάση μέσω συμβάσεως.

Η σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης Σταθερής Τιμής (ΣΕΣΤ) με τον ΔΑΠΕΕΠ  προτείνεται να είναι 20 ετούς διάρκειας  σε επίπεδο τιμών που θα εγγυάται τη βιωσιμότητα των επενδύσεων στις μικρές παραγωγικές μονάδες. Παράλληλα το δημόσιο θα ωφεληθεί σημαντικά αφού με την αποφυγή της συμμετοχής των μικρών Φ/Β έργων έως 500 kWp σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς της Κατηγορίας Ι,  θα αποσυμφορηθεί το σύστημα των διαγωνισμών και κατά συνέπεια ο φόρτος εργασίας της ΡΑΕ  τόσο για την προετοιμασία και υλοποίησή τους, όσο και για την εξέταση των πολλών ενστάσεων που κατατίθενται στη συνέχεια.

Στην επιστολή - πρόταση περιλαμβάνεται ένα σαφές παράδειγμα θέσπισης του καθεστώτος τιμών για τους μικρομεσαίους , έτσι ώστε να μπορούν να παραμείνουν στο "παιχνίδι" της αγοράς, δρώντας πάντα με τρόπο ελεγχόμενο, υπό την υψηλή κυβερνητική εποπτεία. Οι σταθερές τιμές - ταρίφες μπορούν να υπολογιστούν βάσει συγκεκριμένης εξισώσεως και να καταλαμβάνουν ετησίως συγκεκριμένη ποσόστωση (προτείνεται ως παράδειγμα το 30%) επί του συνολικού προϋπολογισμού νέων Φ/Β έργων (λ.χ. των 300 MWp) που επιθυμεί η Πολιτεία  σε ετήσια βάση.

 

Oλόκληρο το κείμενο της σχετικής επιστολής - πρότασης μαζί με αναλυτικά αριθμητικά παραδείγματα, μπορείτε  να το διαβάσετε, κατεβάζοντας το παρακάτω αρχείο σε μορφή pdf :