οικογένειες με αντλίες θερμότητας

 

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

 

Η νέα έννοια της αυτοπαραγωγής, όπου ο ιδιώτης παράγει το ρεύμα που καταναλώνει, προάγει τη χρήση του ρεύματος για θέρμανση. Η αντλία θερμότητας αποτελεί πλέον τον πιο αποδοτικό τρόπο θέρμανσης . Τοποθετώντας μία αντλία θερμότητας και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα για αυτοπαραγωγή ενέργειας  μια οικογένεια μπορεί να εκμηδενίσει και το λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και το κόστος θέρμανσης της οικίας της.

Για παράδειγμα αν ένα σπίτι 200τμ  εγκαταστήσει μία αντλία θερμότητας ισχύος 16kW για λόγους θέρμανσης, τότε η ετήσια κατανάλωση ρεύματος θα αυξηθεί περίπου κατά 5000kWh. Επομένως, αν θεωρήσουμε ότι το σπίτι κατανάλωνε πριν εγκατασταθεί η αντλία 7000kWh, με την τοποθέτηση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος αυτοπαραγωγής 8kWp θα δύναται να παράγει περίπου 12.000kWh ετησίως, έχοντας ως αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται το κόστος ηλεκτρισμού, αλλά και θέρμανσης.

Στο παραπάνω παράδειγμα το συγκεκριμένο σπίτι ξόδευε σε πετρέλαιο 3.000€ ετησίως και 1.000€ σε ρεύμα. Η αντλία θερμότητας κόστισε 10.000€ και το φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής επιπλέον 10.000€. Η απόσβεση των 20.000€ γίνεται πλέον σε 5 χρόνια!

Επικοινωνήστε με τη DegerHellas για να σας αποστείλουμε τη σχετική προσφορά για εγκατάσταση αυτόνομου Φωτοβολταϊκού συστήματος με αντλία θερμότητας στον χώρο σας.

 

Scroll to Top