Tα μεγάλα έργα της DEGER

DEGER διαθέτει εγκατεστημένους από το 1999 (έτος ίδρυσής της) έως και σήμερα, πάνω από 100.000 Ιχνηλάτες παγκοσμίως, έχοντας ως κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα, την ενσωμάτωση της τεχνολογίας της MLD .Oι αισθητήρες φωτός βοηθούν τα πάνελ να ακολουθούν τη πορεία του ηλίου και επομένως, αντικρύζοντας πάντα το λαμπρότερο σημείο του ουρανού, να αποδίδουν έως και 45% επιπλέον ενέργεια ετησίως.

Πολλά από αυτά είναι εγκατεστημένα σε μεγάλους αριθμούς και σε μεγάλα πάρκα τα οποία προσφέρουν στα δημόσια δίκτυα, ένα εντυπωσιακό ενεργειακό παραγόμενο αποτέλεσμα 

Στη συνέχεια παραθέτουμε ορισμένα εξ αυτών ενδεικτικά:

Ισπανία

Αλαρκον Ισπανία Μεγάλα Έργα Deger

Στη τοποθεσία Ολμεντίγια ντε Αλαρκόν η εταιρία Solaer διαθέτει από το 2007 ένα ΦΒ πάρκο συνολικής ισχύος 6 ΜW, αποτελούμενο από διαξονικά τράκερ της DEGER. Ένα ακόμη πολύ μεγάλο ΦΒ  πάρκο  με διαξονικά συστήματα (2,8 MW) βρίσκεται στην επαρχία της ESCALONA . 

Επιπλέον αρκετές  εγκαταστάσεις με τράκερ DEGER ισχύος 1  ΜW  βρίσκονται διάσπαρτες στην Ιβηρική χερσόνησο , ιδιοκτησίας των εταιριών Conergy , AE 3000, Ecosolar, Herencia, Lonjas Technologia

Ιταλία

Σικελία Μεγάλα Έργα Deger

 Στη Σικελία μια ολόκληρη πλαγιά έχει καλυφθεί από τα μονοαξονικά Τop Tracker 8.5 , συνολικής ισχύος 9,8 ΜW για λογαριασμό της Μartifer Solar. Στην Απουλία οι εταιρίες Sorgenia Solar, La eco energie, Renergies έχουν εγκαταστήσει διαξονικά τράκερ σε τρία διαφορετικά πάρκα ισχύος 2 και 1 MW. Eπίσης έχουν αποπερατωθεί ένας σημαντικός αριθμός εγκαταστάσεων ισχύος 1  ΜW σε ολόκληρη την Ιταλική επικράτεια. 

Πορτογαλία

Στο κάστρο Βέρντε της πορτογαλικής επικράτειας, η εταιρία SER είναι από το 2010 ιδιοκτήτης ΦΒ πάρκου με διαξονικό εξοπλισμό  συνολικής ισχύος 2,2 ΜW.

Πορτογαλία Μεγάλα Έργα Deger

Γερμανία

Γερμανία Μεγάλα Έργα Deger

Δύο από τα πολλά μεγάλα έργα στη Γερμανία είναι με διαξονικά τράκερ στο Νόϊενταλ και στο Μπαντ Άρολσεν . Στο πρώτο μέρος το ΦΒ πάρκο έχει εγκατασταθεί το 2011 από τη Consolaris με ισχύ 2,6 ΜW και στο δεύτερο η εγκατάσταση είναι της εταιρίας Entrason, ισχύος 2,4 MW από το 2012 . Και στα δύο η χρηματοδότηση έχει προέλθει από ιδιωτικούς πόρους.

Σουηδία

 Στον αυτοκινητόδρομο που διανύει την απόσταση μεταξύ Στοκχόλμης και Όσλο έχουν εγκατασταθεί παραπλεύρως διαξονικοί Ιχνηλάτες της DEGER συνολικής ισχύος 1 ΜW. Το εντυπωσιακό αυτό έργο το οποίο έχει χρηματοδοτήσει η SwedBank, έχει αποπερατωθεί το 2013 και είναι ιδιοκτησίας της εταιρίας EPC: Kraftpojkarna

Σουηδία Αυτοκινητόδρομος Μεγάλα Έργα Deger

Καναδάς

Καναδας Μεγάλα Έργα Deger

 

Μπορεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να μην πραγματοποιούνται νέα μεγάλα Φωτοβολταϊκά έργα, όμως σε άλλες χώρες οι συνθήκες είναι αντιστρόφως ανάλογες. Μόλις το 2016 στο Οντάριο του Καναδά η Solar Garden project έχει υλοποιήσει ΦΒ πάρκο διαξονικών τράκερ της DEGER 24 ΜW (40 Χ 600 kW) μέσω χρηματοδότησης από τη Farm Credit Canada. Eπίσης σε μια διαφορετική τοποθεσία ένας όμιλος εταιριών χρηματοδοτούμενος από τη TD Canada Trust εγκατέστησε 44 μονάδες των 500 ΚW ,  συνολικά δηλαδή 22 ΜW ηλιακής ενέργειας.  

Επίσης στον Καναδά η DEGER συμμετέχει σε ένα εξίσου σημαντικό έργο. Ο Δήμος του Κίμπερλι στη περιοχή της Κολούμπια καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του  βασιζόμενος στο ορυχείο του ηλίου. Εκεί, 96 εγκατεστημένοι  διαξονικοί ιχνηλάτες της DEGER  D100  συνολικής ισχύος υπεραποδίδουν έως και 45% επιπλέον ενέργεια σε σχέση με τα αντίστοιχα ΦΒ συστήματα σταθερών βάσεων (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ)

Μέση Ανατολή

10 MW great project Middle East
Μέση Ανατολή

 

Ένα εντυπωσιακό έργο συνολικής ισχύος 10 ΜW ολοκληρώθηκε και συνδέθηκε με το δίκτυο στην αφετηρία το 2021 στη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι μονοαξονικοί μας Ιχνηλάτες S100-SR , 404 συνολικά, αποτελούν τη καρδιά του Φωτοβολταϊκού πάρκου . Κάθε Ιχνηλάτης φέρει 72 Φωτοβολταϊκά πάνελ τεχνολογίας half cut cell, η οποία είναι η πλέον ιδανική, χάριν στην ανθεκτικότητά της και τις αποδόσεις στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη περιοχή.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του Φωτοβολταϊκού πάρκου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν online και να ελέγχουν τις κινήσεις κάθε tracker ξεχωριστά. κάνοντας χρήση του λογισμικού DEGER CTC (Central Tracker Control) και του πρωτόκολλου επικοινωνίας can bus.

Το μεγάλο αυτό έργο έχει ήδη προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση για κατασκευή αντίστοιχων μεγάλων ή μικρότερων έργων στην ευρύτερη περιοχή, με τη τεχνολογία MLD να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Ελλάδα

Βάγια Βοιωτίας Deger

Στη χώρα μας δύο μεγάλα έργα με Ιχνηλάτες τη DEGER  συνολικής ισχύος 1MW, ( 500 kW έκαστο) βρίσκονται στις τοποθεσίες Μπαλί Ανδραβίδας και Βάγια Βοιωτίας. Στο πρώτο (2010)  η  εταιρία biosar έχει τοποθετήσει 69 διαξονικούς ιχνηλάτες 7000 ΝΤ το 2010, ενώ στη Βοιωτία η εγκατάσταση έχει πραγματοποιηθεί από τη Greentop το 2013.

Το φθινόπωρο του 2018, η Βολιώτικη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ εγκαινίασε μια σημαντική επένδυση στον Φωτοβολταϊκό τομέα, ύψους 600.000 ευρώ. Η επιλογή της ήταν να πλαισιώσει τη νέα της ενεργειακή εγκατάσταση με  42 Ιχνηλάτες  DEGER S100 – PF -DR. To νέο Φωτοβολταϊκό πάρκο βρίσκεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ στο Στεφανοβίκειο του δήμου Ρήγα Φεραίου και είναι ισχύος 500 kWp. (πατήστε κλικ στη φωτό που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα για αυτό το μεγάλο έργο)

ΕΒΟΛ Μεγάλα Έργα Deger
ENTEC Βοιωτία και Θεσσαλονίκη

Στις αρχές του 2020 οκτώ (8) νέα Φωτοβολταϊκά πάρκα κατασκευάστηκαν της EPC Contractor των έργων ENTEC Contractors με τα επτά (7)   από αυτά στη Βοιωτία να είναι ισχύος 500 kW και ένα ισχύος ενός (1) MW, το οποίο ολοκληρώθηκε στο νομό Θεσσαλονίκης.

Τα 4,5 ΜW συνολικά παράγονται  από 162  Ιχνηλάτες μονής σειράς πάνελ S100-SR. Τα τράκερ τοποθετήθηκαν με τον ενδεδειγμένο χωροταξικά τρόπο και στη συνέχεια συνδέθηκαν με το ηλεκτρικό δίκτυο, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν απόλυτα την υπεροχή της τεχνολογίας MLD.

Δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που διανύουμε στην Ελλάδα μια τέτοια επένδυση μεγάλου μεγέθους και ανάλογου κόστους ίσως από κάποιους να κρίνεται επισφαλής, όμως η DEGER διαθέτει την ιδανική πρόταση για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν μια τόσο σημαντική εγκατάσταση.

Οι καινούριοι μονοαξονικοί ιχνηλάτες S100  δίνουν  πλέον τη δυνατότητα για αύξηση της ενεργειακής παραγωγής έως και 28% ετησίως σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά συστήματα σταθερών βάσεων, με  τιμή κτήσης  που δεν είναι υψηλότερη, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για μεγάλα Φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 1 ΜW και άνω.

Για περισσότερα νέα αναφορικά με εγκαταστάσεις συστημάτων ηλιακής ιχνηλάτησης DEGER ανά την υφήλιο, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Scroll to Top