BIRD BLOCKER : Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΒ ΠΑΝΕΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΤΗΝΑ

bird blocker - netmetering by degerhellas

Περιστέρια - Η ασύμμετρη απειλή για τα Φωτοβολταϊκά πάνελ της στέγης σας

Όσο χαριτωμένα μοιάζουν τα περιστέρια στον απλό παρατηρητή, τόσα πολλά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν στις ιδιωτικές περιουσίες. Κάποιοι τα αποκαλούν αρουραίους με φτερά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν έχουν δίκιο, το σίγουρο όμως είναι ότι είναι ικανά να προκαλέσουν μεγάλο πονοκέφαλο στον οικιακό καταναλωτή που έχει επενδύσει σε ενεργειακές λύσεις όπως είναι το net metering, διαθέτοντας φωτοβολταϊκά πάνελ στη στέγη της οικίας του. Eπειδή πρόκειται για κοινωνικά πουλιά, συνήθως δεν θα τα συναντήσετε μόνα τους στη στέγη σας, αλλά ως μια μεγάλη φτερωτή παρέα, γεγονός που πολλαπλασιάζει τους μπελάδες. 

Καθότι, όπως είναι γνωστό, τα περιστέρια, όπως και άλλα πουλιά, έχουν τη τάση να “τρυπώνουν” στο κάτω μέρος των ΦΒ πάνελ στη στέγη και να δημιουργούν φωλιές. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες, εν αγνοία τους όμως δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον ιδιοκτήτη της στέγης και του φωτοβολταϊκού συστήματος. Εκτός από τις ακαθαρσίες στο σημείο, είναι πιθανό να προκληθούν βλάβες στα καλώδια και στον εν γένει εξοπλισμό.

περιστέρια στη στέγη με φωτοβολταϊκά
περιστέρια στη στέγη με φωτοβολταϊκά (2)

BirdBlocker - Μια δοκιμασμένη και καλά μελετημένη λύση

Το BirdBlocker είναι μια στιβαρή πλαστική λωρίδα η οποία τοποθετείται κάτω από το φωτοβολταϊκά πάνελ. Η λωρίδα αυτή διαθέτει μακρόστενα μέρη – “δόντια”  τα οποία ακουμπούν στην στέγη, καθιστώντας αδύνατο για τα πουλιά να μπουν κάτω από τα πάνελ. Παράλληλα, υπάρχει μια γέφυρα -ένωση μεταξύ των “δοντιών”  έτσι ώστε τα πουλιά να μην μπορούν να περάσουν ανάμεσα τους και να φωλιάσουν στα πάνελ. Λόγω των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα, τα bird blocker καθίσταται πρακτικά αδύνατο να σπάσουν. Η μοναδική κατασκευή των κλιπ κάνει τη συναρμολόγηση εύκολη, ενώ ταυτόχρονα καθιστά αδύνατο για τα πουλιά να τα ξεκολλήσουν. 

Στη DEGERHELLAS προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους πελάτες μας την ολοκληρωμένη λύση του bird blocker, αναλαμβάνοντας πλήρως την προμήθεια των υλικών, καθώς και την εγκατάστασή τους στη στέγη σας.

Συνδυαστικά με το bird blocker , εφόσον το επιθυμείτε , διαθέτουμε προς  εγκατάσταση στη στέγη σας και ειδικές ακίδες ανοξείδωτες που απωθούν τα πτηνά, φτιαγμένες με τρόπο που δεν τα τραυματίζει, φιλικό προς το περιβάλλον.  (birds out)

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του προϊόντος BirdBlocker 200 (διατίθεται ανά μέτρο) :

•Μήκος βελόνων: 20 cm 

•Μέγιστο ύψος καλύμματος: 19.5 cm

•Λωρίδες BirdBlocker: 50 cm πλάτος

•Υλικό: μαύρο ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και ανακυκλώσιμο HDPE

•Κλιπ τοποθέτησης από ανοξείδωτο ατσάλι

Πλεονεκτήματα

•Ανθεκτικό προϊόν, κατασκευασμένο για να προστατεύει τα Φωτοβολταϊκά σας πάνελ για αρκετά χρόνια

•Εγγυημένη ποιότητα, πιστοποιημένη από την TÜV

•Η στέγη σας πλέον θα δείχνει καθαρή και φροντισμένη, αφού μειώνεται σημαντικά η ποσότητα των ακαθαρσιών που αφήνουν τα πτηνά

•100% ανακυκλώσιμο προϊόν , σχεδιασμένο με περιβαλλοντική συνείδηση: 

•Παρατείνει το προσδόκιμο ζωής των Φωτοβολταϊκών πάνελ

•Το  υλικό κατασκευής  του το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και σε ενδεχόμενο παγετό.

•Απολύτως εξελιγμένο σύστημα κλιπ

•Εύκολη διαδικασία εγκατάστασης η οποία δεν προκαλεί ζημιές στα ΦΒ πάνελ, ούτε αλλοιώνει την εγγύησή τους

•Συμβατό με το 98% των φωτοβολταϊκών πάνελ

bird blocker -netmetering by degerhellas (2)

Σας συνιστούμε με γνώμονα τη καλύτερη εξυπηρέτησή σας να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας, προσφέροντας τη βέλτιστη λύση που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας οικιακές ανάγκες.

Scroll to Top