Κιτ μετατροπής Μονοαξονικών Ιχνηλατών σε DEGER MLD

Μετατροπή όλων των ειδών ιχνηλατών σε MLD

Η μετατροπή γίνεται σε όλα τα υπάρχοντα είδη μονοαξονικών Ιχνηλατών : αστρονομικού τύπου, gps κλπ.

 Η ενεργειακή σας παραγωγή  πρόκειται να αυξηθεί  από την αμέσως  επόμενη ημέρα !

 Για τράκερ που λειτουργούν με συνεχές ρεύμα τα τεχνικά μέρη  είναι  προσυναρμολογημένα και ετοιμοπαράδοτα.

 Στους Ιχνηλάτες που λειτουργούν με εναλλασόμενο ρεύμα ή  με υδραυλικά μοτέρ σχεδιάζουμε και τοποθετούμε την πλέον ενδεδειγμένη τεχνικά λύση.

 Με το πέρας της διαδικασίας αναβάθμισης θα  έχετε πλήρη τεχνική  υποστήριξη από τη DEGER.

Έχετε εγκλωβίσει την ενεργειακή σας εγκατάσταση σε παρωχημένη τεχνολογία Ιχνηλατών που δεν αποδίδει όσο θα επιθυμούσατε και δεν έχει τη κατάλληλη τεχνική υποστήριξη, λόγω του κλεισίματος της κατασκευάστριας και προμηθεύτριας εταιρίας;  Η DEGER και η αποκλειστική της τεχνολογία MLD (Maximum Light Detection) εγγυώνται τη λύση στο πρόβλημα σας  καθώς υπόσχονται να σας απελευθερώσουν ενεργειακά με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγής από την επόμενη κιόλας ημέρα της αναβάθμισης, μέσω της  μετατροπής της υπάρχουσας εγκατάστασής σας σε σύστημα ηλιακής Ιχνηλάτησης DEGER.

Αυξήστε την παραγωγή σας με αναβάθμιση σε τεχνολογια MLD

Πώς επιτυγχάνεται όμως μια τέτοιου είδους αναβάθμιση;

 Στα μονοαξονικά τράκερ αστρονομικού τύπου υπάρχει ένα σχετικά περίπλοκο σύστημα έλεγχου για την οριζόντια  κίνηση μέσω PLC ελεγκτών. Η συντήρηση αυτών είναι πανάκριβη ενώ πολλές φορές για να εξυπηρετηθείτε από τον δημιουργό του λογισμικού/κατασκευαστή ιχνηλάτη πρέπει να διαθέσετε μερικές εκατοντάδες Ευρώ για μια επίσκεψη του. Όλα αυτά με την αναβάθμιση σε ιχνηλάτηση DEGER MLD λαμβάνουν ΤΕΛΟΣ!

Πίνακας Ιχνηλατών Αστρονομικού Αλγόριθμου
Όπως φαίνεται και από τη πλευρική φωτό, στον πίνακα ελέγχου ενός αστρονομικού Ιχνηλάτη με το πολύπλοκο πίνακα αυτοματισμού που περιγράψαμε (και το ανάλογο πρόγραμμα και υλισμικό PLC), είναι εφικτό να υπάρξει παρεμβολή και υπερκέραση άρα και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του συστήματος ελέγχου σε πολλαπλά σημεία (στην εικονιζόμενη περίπτωση γίνεται η παρεμβολή σε δύο σημεία).
Μετά τις τεχνικές παρεμβάσεις οι πίνακες ελέγχου Ιχνηλατών αστρονομικού τύπου συνδεόμενοι με τον MLD adaptor board  υπακούουν πλέον στις εντολές της ενεργής ηλιακής Ιχνηλάτησης (DEGER MAXIMUM LIGHT DETECTION – DEGER-MLD). Σε κάθε περίπτωση ο αστρονομικός αλγόριθμος καταργείται και δίνει πλέον τη θέση του στην αποδεδειγμένα πιο επικερδή τεχνολογία αισθητήρων μέγιστης ηλιακής ακτινοβολίας DEGER MLD, η οποία θα μας αποδώσει το επιθυμητό ενεργειακό αποτέλεσμα αυξάνοντας την απόδοση των Ιχνηλατών.

Η DEGER διαθέτει προς εγκατάσταση πάνω στον Ιχνηλάτη έναν ειδικά κατασκευασμένο για τον σκοπό της αναβάθμισης ηλεκτρικό πίνακα που συνδέεται με τον τοποθετημένο στη κορυφή των Φωτοβολταϊκών πάνελ, αισθητήρα φωτός MLD, όπως  και με τον κατάλληλο μετατροπέα ενέργειας.

Αυτά με τη σειρά τους θα πρέπει να τοποθετηθούν πάνω στον Ιχνηλάτη στα ενδεδειγμένα σημεία. Ο ΜLD signal adaptor board περιλαμβάνει 8 ρελέ ελέγχου.

Σας συνιστούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατόν μαζί σας, προσφέροντας μια αντίστοιχη λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της υπάρχουσας ενεργειακής σας εγκατάστασης.

7% Αύξηση της ενεργειακής παραγωγής από την πρώτη ημέρα!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας αναβάθμισης  είχαμε στη Δελέρια Λάρισας.

Η ενεργειακή εγκατάσταση στη περιοχή της Δελέριας, λειτουργούσε από το 2013 βασισμένη στους 16 διαξονικούς τράκερ FEINA και μοτέρ συνεχούς ρεύματος που ελέγχονταν με τη βοήθεια ενός αστρονομικού αλγορίθμου και συστήματος GPS . To περίπλοκο αυτό σύστημα παρουσίασε δυσλειτουργίες από την πρώτη ημέρα της εγκατάστασης, με αποτέλεσμα να έχει μειωμένη αποδοτικότητα και στη πορεία έπειτα από δύο έτη έπαψε να λειτουργεί, λόγω έλλειψης διαθέσιμων ανταλλακτικών και επίσημης τεχνικής υποστήριξης..

Τη λύση έδωσε η DEGER η οποία ύστερα από την πρωτοβουλία του εγκαταστάτη & συνεργάτη της PV – Maint ,   προχώρησε σε μια πρωτοποριακή για την εποχή τεχνική εργασία αναβαθμίσεως , μια από τις πρώτες παγκοσμίως τη δεδομένη χρονική στιγμή (2015).  Σε συνεργασία με δύο αισθητήρες MLD για κάθε τράκερ, CCBs καθώς και ανεμόμετρων, μεταμόρφωσε τη “νεκρή” λειτουργικά μονάδα σε μια πλήρως λειτουργική και αποδοτική ενεργειακή εγκατάσταση. 

Διαβάστε περισσότερα για αυτή την αναβάθμιση  ακολουθώντας τον σύνδεσμο

Οι ιδιοκτήτες που θα επωφεληθούν από την αναβάθμιση των Ιχνηλατών τους σε τεχνολογία MLD , θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη της DEGER, η οποία θα αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασής τους. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσουν λειτουργική και σε υψηλά παραγωγικά επίπεδα την ενεργειακή τους εγκατάσταση για τα επόμενα χρόνια.

Όπως μπορείτε να δείτε και στη συνέχεια, ήδη έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της αναβάθμισης σε DEGER MLD τεχνολογία από συγκεκριμένες φίρμες trackers, ενώ υπάρχουν έτοιμα τα σχέδια και η μελέτη της μετατροπής στην αναβαθμισμένη ηλιακή μας τεχνολογία για ακόμα περισσότερους τύπους Ιχνηλατών.

 Aπό τη πλευρά σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας αποστείλετε συμπληρωμένο το επισυναπτόμενο στο τέλος της σελίδας ερωτηματολόγιο  (περιέχει οδηγίες συμπλήρωσης στα αγγλικά μαζί με φωτό, βλ. σχετικά αρχεία)  και να επικοινωνήσετε μαζί μας. Διαθέτουμε όλες τις ενδεδειγμένες επιλογές που θα μεταμορφώσουν προς το καλύτερο τη Φωτοβολταϊκή σας εγκατάσταση, κρατώντας τα βασικά συστατικά μέρη του εξοπλισμού που ήδη έχετε στη κατοχή σας (πάνελ, έμβολα κλπ

Upgraded to MLD
Scroll to Top