Νότια Αφρική: H DEGER κατασκεύασε Φωτοβολταϊκό πάρκο σε φάρμα

Σε απομονωμένη περιοχή του Ντισελφοντέϊν, στο Βόρειο Ακρωτήρι της Ν. Αφρικής, οι αγρότες δυσκολεύονταν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των αγροτικών εκτάσεών τους εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων, υψηλού κόστους και αναξιοπιστίας του Δημόσιου Ηλεκτρικού Δικτύου. Τη λύση για τη φάρμα τους ήρθε να δώσει η DEGER εκμεταλλευόμενη τη πολυετή πείρα της. σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Το πιλοτικό ΦΒ πάρκο ισχύος 188 kWp  αποτελείται από 15 μονοαξονικούς Ιχνηλάτες S100-DR-CF, θεμελιωμένους με σκυρόδεμα και έχοντας τοποθετήμενα στον καθένα από αυτούς 38 πάνελ Jinko, ισχύος 330w , τεχνολογίας 72 cell .  Κάθε σειρά τρίων Ιχνηλατών συνδέεται με έναν ξεχωριστό Inverter, ενώ ολόκληρη η εγκατάσταση  είναι διασυνδεδεμένη με το Δημόσιο Δίκτυο.

Έχοντας πλέον επαρκή ενέργεια για να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις τους, οι αγρότες ποτίζουν μεγάλες εκτάσεις με νερό που έρχεται απευθείας από τον  ποταμό Οράγγη. Η απόλυτα επιτυχημένη λειτουργία της εγκατάστασης, οδήγησε στην απόφαση για επέκταση των έργων και  στις παρακείμενες φάρμες.

Η DEGER θα έχει για άλλη μια φορά τη πρωτοπορία στην επέκταση των έργων σχεδιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας και τις αγροτικές καθημερινές ανάγκες..

Scroll to Top