Οι διαξονικοί D100 επιλέγονται προς αντικάτασταση άλλων τράκερ στην Ισπανία

9 D100 στην Ισπανία

Η  φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στο Los Hinojosos, της Ιβηρικής Χερσονήσου  λειτουργούσε από τον Οκτώβριο του 2007 με σταθερές βάσεις, αρχικής ισχύος 1,8 MW και με επιπλέον ισχύ 100 kW από ιχνηλάτες διπλού άξονα.

Ώσπου  μια καταιγίδα που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στους 9 διαξονικούς ηλιακούς ιχνηλάτες. Το  αποτέλεσμα ήταν, μετά την καταιγίδα, οι επενδυτές να οδηγηθούν στην απόφαση να τους αντικαταστήσουν με  τους αντίστοιχους τράκερ  DEGER D100, οι οποίοι αποτελούν μια πολύ πιο ισχυρή ενεργειακά  και αποτελεσματική λύση. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι το τεχνικό τμήμα της DEGER σχεδίασε έναν ειδικό ιστό που ήταν ο κατάλληλος για το συγκεκριμένο έργο, καθώς μπόρεσε να σταθεροποιήσει, “αγκυρώνοντας” κάθε ηλιακό ιχνηλάτη στις υπάρχουσες βάσεις με σκυρόδεμα.

Μετά την αντικατάσταση  των  9 προγενέστερων διαξονικών Ιχνηλατών  με τα αντίστοιχα  συστήματα ηλιακής Ιχνηλάτησης της DEGER, η  εγκατάσταση εξοπλίζεται με αυξημένη ανθεκτικότητα έναντι ανέμων και καταιγίδων.

Επιπροσθέτως, η ενεργειακή παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέσω της αδιαμφισβήτητης  υπεροχής της τεχνολογίας Εντοπισμού της Μέγιστης Ηλιακής Ακτινοβολίας MLD.

Με αυτό τον τρόπο, το Φωτοβολταϊκό πάρκο επέστρεψε στην αρχική του πλήρη ισχύ, πιο ανθεκτικό και πιο παραγωγικό από ποτέ.

Scroll to Top