ΓΕΡΜΑΝΙΑ : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟΑΞΟΝΙΚΩΝ ΙΧΝΗΛΑΤΩΝ DEGER ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΑ

μονοαξονικά στη ταράτσα

Κατά γενική ομολογία αποτελεί εντυπωσιακή εικόνα να αντικρύζεις τους δημοφιλείς μονοαξονικούς Ιχνηλάτες S100 να καλύπτουν τη  ταράτσα ενός μεγάλου σε εμβαδόν κτιρίου. Χάριν στις δυνατότητες της τεχνολογίας MLD , στη στιβαρή και ανθεκτική τους κατασκευή τα  τράκερ της DEGER αποτελούν την ιδανική λύση για μια εγκατάσταση τέτοιου τύπου. Άλλωστε το συγκεκριμένο μοντέλο για ενσωμάτωση σε κτίρια,  έχει αντοχή σε θεμελιώδη ταχύτητα ανέμου 170 χλμ/ώρα.  (47 μέτρα/δευτ.)

Η νέα ενεργειακή εγκατάσταση με 3 Ιχνηλάτες S100-DR (18 ΦΒ πάνελ έκαστος)  και άλλους 3 Ιχνηλάτες S100-CF-SR (14 ΦΒ πάνελ έκαστος) πραγματοποιήθηκε στην οροφή ενός πολιτιστικού κέντρου, στη περιοχή του Σβάμπις Γκμουντ της Γερμανίας. Συνολικά 96 Φωτοβολταϊκά πάνελ JA solar παράγουν το απαιτούμενο ενεργειακό αποτέλεσμα, προκειμένου να καλύπτονται με ΑΠΕ οι ενεργειακές ανάγκες του πολιτιστικού κέντρου της περιοχής, με γνώμονα πάντα το καλό του περιβάλλοντος. 

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός είναι χωροθετημένος με τέτοιο τρόπο έτσι να αποφεύγεται κάθε πιθανή απώλεια ενέργειας από ανεπιθύμητες φωτοσκιάσεις στα πάνελ.

Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας με την ελπίδα ότι οι ιθύνοντες στην Ελλάδα θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εγκατάσταση στην Ελλάδα, τροποποιώντας την αναχρονιστική νομοθεσία (ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/15084/382 ), η οποία χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της τις εξελίξεις στο διεθνές τεχνολογικό περιβάλλον, προτιμά να κράτα τα συστήματα Ιχνηλάτησης  “καρφωμένα” στο Ελληνικό έδαφος. Με τη προσκόλληση στις γραφειοκρατικές εμμονές  της κρατικής μηχανής, δεν παράγονται οι κρίσιμες επιπλέον κιλοβατώρες , ούτε προσελκύονται οι επενδύσεις.

Scroll to Top