Οι ηλιακοί trackers D100 ηλεκτροδοτούν μεγαλοπρεπές μνημείο των Μπόερς στη Ν. Αφρική

ν.αφρική μνημείο Μπόερς

Μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της παγκόσμιας Ιστορίας είναι η εγκατάσταση των πρώτων λευκών Ευρωπαίων αποίκων (Μπόερς)  στη Νότια Αφρική. Οι Μπόερς ήταν ως επί το πλείστον κτηνοτρόφοι και αγρότες που μιλούσαν τη δική τους γλώσσα Αφρικάανς στα σύνορα του ανατολικού ακρωτηρίου στη Νότια Αφρική κατά τον 18ο αιώνα.

  Στη συνέχεια,  ύστερα από έναν αιώνα, ένα μέρος του πληθυσμού τους εγκατέλειψε την Αποικία του Ακρωτηρίου (Cape Colony) και εγκαταστάθηκε στο Ελεύθερο Κράτος της Οράγγης, το Τράνσβααλ (και τα δύο μαζί ήταν γνωστά ως «Δημοκρατίες των Μπόερς»), καθώς σε ένα μικρό μέρος της επαρχίας Νατάλ.

Προς ανάμνηση της μεγάλης αυτής μετοίκησης , μεταξύ των ετών 1835-1854, στήθηκε περίπου 100 χρόνια αργότερα ένα επιβλητικό γρανιτένιο μνημείο με την ονομασία Voortrekker. Η εντυπωσιακή αυτή κατασκευή συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 πιο διάσημα μνημεία  και ως μια από τις πιο πολυεπισκεπτόμενες τοποθεσίες της χώρας.

Σε αυτές τις “πρωτιές” για το συγκεκριμένο μνημείο, συγκαταλέγεται πλέον και η επιλογή των ιθυνόντων του να εισέλθουν στον κερδοφόρο δρόμο των ΑΠΕ και δη της ηλιακής ενέργειας. Ως η πλέον συμφέρουσα λύση για την αυτοκατανάλωση ενέργειας , προτάθηκε η εξαιρετικά ελκυστική επιλογή των διαξονικών  Ιχνηλατών D100 (έως +45% μεγαλύτερη ενεργειακή παραγωγή ετησίως από τα Φωτοβολταϊκά σταθερών βάσεων).

Στα πλαίσια του οράματος αυτού, οι διαχειριστές του μνημείου  προχώρησαν στην εγκατάσταση τριών trackers D100 συνολικής ισχύος 44,46 kW στον περίβολο του τόσου σημαντικού, για την ιστορία της Ν. Αφρικής, τόπου αυτού . O καθένας Ιχνηλάτης φέρει από 36 ΦΒ πάνελ Canadian Solar ισχύος 430 Wp .

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα για το δίκτυο κατά την διάρκεια του 24ωρου, γίνεται χρήση ενός υβριδικού Inverter με μπαταρία σε συνδυασμό με γεννήτρια που περιλαμβάνει λειτουργία εξοικονόμησης πετρελαίου.

Στη συνέχεια, σας παραθέτουμε βίντεο με στιγμιότυπα από το μνημείο και τη διαδικασία εγκατάστασης των trackers D100.

Scroll to Top