Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ηλιακούς Ιχνηλάτες

φόρτιση αυτοκινήτων στη Γερμανία (3)

(φωτό από φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στα κεντρικά γραφεία της DEGERenergie στο Χορμπ, στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγκάρδης, Γερμανία)

Το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι αρκετά ελπιδοφόρο αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα νούμερα πωλήσεών τους, χρόνο με το χρόνο, θα βαίνουν αυξανόμενα.

Όπως μας ενημερώνει το insider.gr, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ελληνικού Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), οι συνολικές ταξινομήσεις ηλεκτρικών μοντέλων άγγιξαν το πρώτο εξάμηνο του 2019 τις 229, έναντι των 186 για ολόκληρο το έτος 2018. Οι συνολικές πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά, ήδη  αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό 0,35% επί των συνολικών πωλήσεων στην Ελληνική αγορά.

Νέα αύξηση του αριθμού τους  αναμένεται να επιφέρει  η  αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για το leasing των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η εισαγωγή περίπου 20 νέων τέτοιων μοντέλων μέχρι τα τέλη του 2020 στην Ελλάδα, αλλά και η δημιουργία ενός στοιχειώδους δικτύου δημόσιων σταθμών φόρτισης.

Όσον αφορά το τελευταίο, στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν ήδη  δημιουργηθεί πολλά  τέτοιου τύπου δίκτυα σε βενζινάδικα, δημόσιους και λοιπούς ιδιωτικούς χώρους. Μάλιστα, μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής του chargemap.com , ο χρήστης μπορεί να εντοπίζει εν κινήσει που βρίσκεται ο πλησιέστερος σταθμός φόρτισης, αλλά και να διανύσει μεγάλες αποστάσεις προγραμματίζοντας για το που θα κάνει στάσεις, έτσι ώστε να φορτίσει το όχημά του.

“Έρχεται και στην Ελλάδα η φόρτιση των αυτοκινήτων με τη δύναμη των διαξονικών τράκερ”

Η DEGER είναι πανέτοιμη να προτείνει τις ενδεδειγμένες ενεργειακές λύσεις για φόρτιση αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Οι προτάσεις αυτές βασίζονται κυρίως στους διαξονικούς Ιχνηλάτες μας, οι οποίοι προσφέρουν μια βολικότερη χωροθέτηση, απευθυνόμενη στους υπάρχοντες περιορισμένους σε έκταση χώρους εγκατάστασης, αλλά και τη κρίσιμη απαιτούμενη  επιπλέον ενέργεια  σε σχέση με τις σταθερές βάσεις φωτοβολταϊκών (έως και 45% ετησίως).

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι  αρκετές από τις προτάσεις μας ήδη εφαρμόζονται σε χώρες τη ΕΕ. Υπάρχει η δυνατότητα να καινοτομήσουμε βάσει των  Ελληνικών δεδομένων, πάντα όμως σύμφωνα με την αυστηρή σ’ αυτά τα θέματα Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη DEGERHellas.

 

 

 

 

φορτιση αυτοκινήτων

 

chargemap-φορτιση αυτοκινήτων

Scroll to Top