“Χορεύουν” με τις κιλοβατώρες οι S100 στον Ριζόμυλο Μαγνησίας : Συμπληρώθηκαν 2 έτη υψηλών αποδόσεων

S100 στο Ριζόμυλο Μαγνησίας

 Τον περασμένο Αύγουστο, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια ζωής και λειτουργίας για μια από τις πρώτες εγκατάστασεις στην Ελλάδα με τους νέους μονοαξονικούς Ιχνηλάτες μας S100. Τα “γενέθλια” της ενεργειακής εγκατάστασης συνδυάστηκαν με πολύ υψηλές αποδόσεις για τη θερινή περιόδο του 2019, όντας εμφανώς βελτιωμένες σε σχέση με τα περασμένα έτη. Σημαντικά είναι τα οφέλη λοιπόν για τον  ιδιοκτήτη του Φωτοβολταϊκού πάρκου  που βλέπει την επένδυσή του και την εμπιστοσύνη που επέδειξε στη τεχνολογία MLD, να αποδίδει καρπούς.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ενεργειακή εγκατάσταση είναι ισχύος 100 kW , περιλαμβάνει δέκα Ιχνηλάτες με διπλή σειρά πάνελ.

Ας δούμε όμως και κάποια στατιστικά στοιχεία από τις μετρήσεις των τριών τελευταίων ετών. Οι ιχνηλάτες S100-DR ξεκίνησαν να λειτουργούν τον Αύγουστο του 2017, όπου και έχουμε τη πρώτη καταγεγραμμένη μέτρηση. Η ενεργειακή εγκατάσταση ως τότε λειτουργούσε με σταθερές βάσεις Φωτοβολταϊκών

Degerhellas Αποδόσεις Ριζόμυλος 2017-2019

Στο διάγραμμα που ακολουθεί απεικονίζονται στατιστικά οι μηνιαίες μετρήσεις σε κιλοβατώρες στο ΦΒ πάρκο του Ριζόμυλου Μαγνησίας. Οι πολύ υψηλές επιδόσεις που καταγράφηκαν το καλοκαίρι του 2019, οφείλονται κατά μεγάλο μέρος και στα αυξημένα επίπεδα ηλιοφάνειας που σημειώθηκαν σ’ όλη την Ελλάδα, κυρίως τον μήνα Αύγουστο..  Τα τράκερ της DEGER, με τη βοήθεια της τεχνολογίας ΜLD, εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και απορροφούν στο μάξιμουμ την διάχυτη ηλιακή ακτινοβολία με τις αντανακλάσεις της.

Degerhellas Διάγραμμα Ριζόμυλος 2017-2019
Scroll to Top