Η Qcells προχωράει σε επένδυση “μαμούθ” 2,5 δισ. δολλαρίων στις ΗΠΑ

qcells - εργοστάσιο Ατλάντα

Στη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ, όπως επίσημα χαρακτηρίστηκε από την Αμερικανική κυβέρνηση, η Qcells ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας πλήρους  αλυσίδας εφοδιασμού ηλιακής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό καθιστά τη νοτιοκορεατική εταιρεία, θυγατρική της Hanwha Solutions, την πρώτη που δημιούργησε μια πλήρως ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα ηλιακής ενέργειας με βάση το πυρίτιο στην αγορά των ΗΠΑ.

Η Qcells σκοπεύει να πρωτοπορήσει στη νέα, υπερσύγχρονη εγκατάσταση στην κομητεία Bartow της Τζόρτζια, όπου θα κατασκευάσει 3,3 GW κυψέλες και ΦΒ πάνελ. Διαθέτει επίσης μια εγκατάσταση στο Dalton της Γεωργίας, όπου θα συναρμολογήσει επιπλέον 2 GW μονάδες. Με σχέδια για ενίσχυση της παραγωγής Dalton κατά άλλα 5,1 GW, η Qcells αναμένει ότι η συνολική παραγωγή της στην πολιτεία θα φτάσει τα 8,4 GW το 2024.

Η ανακοίνωση έγινε από τη μητρική εταιρεία της Qcells, Hanwha Solutions, με έδρα τη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Καθώς η ζήτηση για καθαρή ενέργεια συνεχίζει να αυξάνεται σε Παναμερικανικό επίπεδο, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε χιλιάδες ανθρώπους να εργαστούν δημιουργώντας πλήρως  βιώσιμες ηλιακές λύσεις αμερικανικής κατασκευής, από πρώτες ύλες έως ολοκληρωμένα πάνελ», δήλωσε ο Justin Lee, Διευθύνων Σύμβουλος της Qcells. «Είμαστε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με τους πελάτες μας, καθώς και με τους εθνικούς και πολιτειακούς ηγέτες της πολιτείας της Τζόρτζια για να φέρουμε εντελώς καθαρή ενέργεια σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα».

Η Qcells είναι ο κορυφαίος παίκτης στην αγορά ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση Leaderboard των ΗΠΑ   που πραγματοποιήθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2022 από την Wood Mackenzie .  Αλλά τώρα, η Qcells σχεδιάζει να αποτρέψει τα εμπόδια στη Φωτοβολταϊκή εφοδιαστική αλυσίδα, που επί του παρόντος, καθυστερούν την ανάπτυξη παράγοντας ηλιακές κυψέλες και τα πάνελ .

Επιπλέον, η  Qcells συμμετέχει ήδη στην παραγωγή πυριτίου. Τον Μάρτιο του 2022, η μητρική εταιρεία Hanwha Solutions έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της REC Silicon, μιας εταιρίας που παράγει πυρίτιο με έδρα το Moses Lake της Ουάσιγκτον. Η εγκατάσταση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Λι υπαινίχθηκε την πρόθεση της εταιρείας να κατασκευάσει  ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού ηλιακής ενέργειας.

«Η δέσμευσή μας προς τις ΗΠΑ είναι πιο σοβαρή από ποτέ», είπε ο Λι. «Σχεδιάζουμε να κάνουμε επενδύσεις για να εξασφαλίσουμε τη πλήρη λειτουργία ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας  ηλιακής ενέργειας, με στόχο να προμηθεύουμε τους συνεργάτες μας με προϊόντα «Made in America» που θα βοηθήσουν τις ΗΠΑ να ανακτήσουν την ηγεσία τους στις λύσεις καθαρής ενέργειας».

Σ αυτό το σημείο οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η DEGERHELLAS αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Qcells, καθώς προμηθεύει με αξιοπιστία  υλικά  του Νοτιοκορεατικού κολοσσού   (πχ. κυρίως ΦΒ πάνελ , inverter κλπ) σε πολλά έργα  όπου συμμετέχει.

Scroll to Top