Μεγάλη ζήτηση για τη τεχνολογία MLD πανευρωπαϊκά : Νέες εγκαταστάσεις σε Φινλανδία και Ουγγαρία

Από τον Ευρωπαϊκό Βορρά με τις μεγάλες ημέρες και νύχτες , τη κεντρική Ευρώπη με τις πλούσιες αγροτικές εκτάσεις, έως τη Μεσόγειο και την Ελλάδα της υψηλής ηλιοφάνειας, η τεχνολογία MLD της DEGER, απογειώνει τις αποδόσεις των Φωτοβολταϊκων ενεργειακών εγκαταστάσεων. Νέα έργα με μονοαξονικούς και διαξονικούς Ιχνηλάτες ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της γηραιάς ηπείρου.

Στην Φινλανδική ύπαιθρο του Haveri, η φάρμα εκτροφής πουλερικών “Markku Kiiskin Tila Oy” αποφάσισε να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες εμπιστευόμενη τα συστήματα ηλιακής Ιχνηλάτησης της DEGER. Η  συνολικής ισχύος  27.72 kWp ενέργεια  προέρχεται από τα ΦΒ πάνελ τοποθετημένα σε δύο (2) διαξονικούς Ιχνηλάτες D100. (βλ. άνω φωτό)

Μέσω της δύναμης της τεχνολογίας MLD,  καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες της γεωργικής αυτής μονάδας κατά 100%. 

Hungary S100-DR
Φωτοβολταϊκά πάνελ κάτω από τον Μαγυάρικο ουρανό του Felcsút

Στην Ουγγαρία στη περιοχή του Felcsút εγκαταστάθηκαν ακόμα 4 μονοαξονικοί Ιχνηλάτες διπλής σειράς πάνελ S100-DR 

Ο πελάτης , εντυπωσιασμένος από την εξαιρετική απόδοση των διαξονικών Ιχνηλατών της DEGER που είχε στη κατοχή του από τα περασμένα έτη, αποφάσισε να προχωρήσει στη νέα επένδυση, αποτελούμενη από  μονοαξονικούς  trackers αυτή τη φορά, έτσι ώστε να εξαλείψει τελείως τα κόστη από τη χρήση του Δημοσίου Δικτύου Ηλεκτρισμού. Έχοντας δοκιμάσει τα πολλαπλά οφέλη της τεχνολογίας εντοπισμού της Μέγιστης Ηλιακής Ακτινοβολίας  MLD, η νέα επένδυση στα συστήματα ηλιακής Ιχνηλάτησης της DEGER ήταν μονόδρομος για αυτόν.

Οι δύο Ιχνηλάτες φέρουν από 38 ΦΒ πάνελ KIOTO Solar  ισχύος 330W  , ενώ οι άλλοι δύο φέρουν από 36 τεμάχια του ίδιου τύπου πάνελ. Η  εγκατάσταση είναι συνολικής ενεργειακής ισχύος 48,84 kWp.

Scroll to Top