Οι ιχνηλάτες της DEGER αντικαθιστούν τις γεννήτριες πετρελαίου και ποτίζουν καλλιέργειες στη Τουρκία

Deger 6000NT Τουρκία

Μια νέα σεζόν ξεκινάει εντελώς διαφορετικά στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας. Οι αγρότες ποτίζουν πλέον τα χωράφια τους μέσω μιας συνεχούς αξιόπιστης  παροχής ύδατος έχοντας την ενεργειακή υποστήριξη του διαξονικού ιχνηλάτη της DEGER 6000NT των 9.5 kWp  . O έξυπνος αισθητήρας με τη πατενταρισμένη τεχνολογία ΜLD οδηγεί στην συνολική αύξηση της απόδοσης κατά 45% στη παραγόμενη ηλιακή ενέργεια σε σχέση με τις  εγκατάστασεις σταθερών προκαθορισμένων θέσεων..

Το παραγόμενο ενεργειακό αποτέλεσμα είναι πλέον ικανό να ολοκληρώνει καθημερινά την άρδευση των εκτάσεων, απροβλημάτιστα και με μηδενική συμμετοχή των γεννητριών ντίζελ της υπάρχουσας εγκατάστασης.

Η ευρύτερη περιοχή  του Γκαζιαντέπ παρέχει ιδανικές συνθήκες για τη καλλιέργεια βαμβακιού και φυστικιών, ενώ η άρδευση των εκτάσεων πραγματοποιείται μέσω γεωτρήσεων των υπόγειων υδάτων που βρίσκονται σε βάθος 150 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους. Η ηλιακή ενέργεια που παρέχεται μέσω των ιχνηλατών της DEGER, χρησιμοποιείται κατευθείαν από την αντλία νερού και μεταφέρει το νερό στην επιφάνεια για να ποτίσει με τη σειρά τους τις αγροτικές εκτάσεις.

Ο αγρότης που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια μέσω των DEGER ιχνηλατών, σταματώντας παράλληλα να κάνει  χρήση της γεννήτριας πετρελαίου, θα εξοικονομήσει ως το τέλος του έτους το συνολικό ποσό των 18.000 ευρώ !

Η εγκατάσταση των ιχνηλατών της DEGER και η συνακόλουθη  παροχή ενεργειακής αυτονομίας λειτουργούν ως πρώτης τάξεως παράδειγμα για τους υπόλοιπους αγρότες των γειτονικών περιοχών, οι οποίοι εξακολουθούν να ποτίζουν τις εκτάσεις τους χρησιμοποιώντας παρωχημένες και υψηλού κόστους γεννήτριες με ντίζελ.

Νέα σχέδια έχουν εκπονηθεί τα οποία  αναμένεται να έρθουν εις πέρας ως το τέλος της σεζόν για επιπλέον εγκατάστασεις άρδευσης που θα χρησιμοποιούν ιχνηλάτες DEGER.  Ο συνολικός στόχος είναι η περιοχή να εξυπηρετείται με μια “έξυπνη” και αποδοτική άρδευση , φιλικότερη προς το περιβάλλον, αποφεύγοντας παράλληλα τα υψηλά κόστη του παρελθόντος.

Εάν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε  το δικό σας σύστημα αυτόνομης άντλησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη DEGERhellas , έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε και να το σχεδιάσουμε από κοινού, με τρόπο που θα εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες σας.

Scroll to Top