Η DEGER κυρίαρχος στη γειτονική Τουρκία, υλοποιεί σημαντικά έργα

Deger Τουρκία Αντιγιαμάν

Η αρχή έγινε στο Αντιγιαμάν

Μέσα στο Mάϊο του 2016, η DEGER προχώρησε στη κατασκευή ενεργειακής εγκατάστασης των 1.2 ΜW στο Αντιγιαμάν της Μικράς Ασίας. Σ αυτή την αναπτυσσόμενη περιοχή με το ξηρό μεσογειακό κλίμα,   έχουν εγκατασταθεί  σε φωτοβολταϊκό πάρκο  από την STC ELEKTRONIK, 98 μονοαξονικοί  Ιχνηλάτες    S100 – PF – DR της DEGER συνολικής ισχύος 1.185,600 kWp. Η όλη εγκατάσταση περιλαμβάνει 4.312 Φωτοβολταϊκά πάνελ τεχνολογίας 60cell, ενώ τροφοδοτεί με ανανεώσιμη ενέργεια περίπου 560 νοικοκυριά μέσω του δημοσίου δικτύου.Η απόλυτη επιτυχία της 30% επιπλέον παραγωγής  οδήγησε μετά από ένα ένα έτος τους ιδιοκτήτες γειτονικών  ΦΒ πάρκων, παρότι διστακτικοί αρχικά, να αφήσουν στην άκρη τις αμφιβολίες τους και να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους σταθερών βάσεων σε συστήματα Ιχνηλάτησης της DEGER.

Για το Φωτοβολταϊκό πάρκο του Αντιγιαμάν μπορείτε να διαβάσετε και να βρείτε αναλυτικότερα στοιχεία εδώ.

2 ΜW ενέργειας από τους μονοαξονικούς Ιχνηλάτες DEGER S100 στον δρόμο προς την Αντιόχεια

Τη σκυτάλη από το Αντιγιαμάν πήρε η  επαρχία του Χατάϊ (πλησίον της Αντιόχειας). Στη συγκεκριμένη περιοχή κατασκευάστηκε μια νέα σημαντική ενεργειακή εγκατάσταση 2 MW. τροφοδοτούμενη εξ ολοκλήρου από 150 μονοαξονικούς Ιχνηλάτες S100 – PF – DR . Oι  παραπάνω Ιχνηλάτες  αποτελούν το επόμενο βήμα στην τεχνολογική ενεργειακή εξέλιξη όσον αφορά τον σχεδιασμό, τη  λειτουργία, συντήρηση και τη παρακολούθηση της ενεργειακής παραγωγής σε συνδυασμό με την ευκολία εγκατάστασης. Ακόμα και το δύσβατο της τοποθεσίας, όπως και οι μεγάλες ανωμαλίες του εδάφους δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στην ολοκλήρωση του έργου. Χρειάστηκε να δημιουργηθούν κάποιες αναβαθμίδες (πεζούλες), έτσι ώστε να προκύψουν οι κατάλληλοι χώροι που απαιτεί ο κάθε Ιχνηλάτης για τη λειτουργία του.

 To πρώτο Φωτοβολταϊκό πάρκο στην επαρχία Τουντσελί

Ακολουθώντας τα απολύτως επιτυχημένα παραδείγματα του Αντιγιαμάν και του Χατάι, ήταν η σειρά της επαρχίας του Τουντσελί για να γευτεί τα ενεργειακά ωφέλη της τεχνολογίας MLDαποτελώντας παράλληλα το πρώτο Φωτοβολταϊκό πάρκο στην ευρύτερη περιοχή . O ευέλικτος, προσαρμοσμένος σε κάθε μία  ιδιαιτερότητα, σχεδιασμός των μονοαξονικών  S100 – PF – DR επέτρεψε την ολοκλήρωση της εγκατάστασης  70 Ιχνηλατών, σε μόλις δύο εβδομάδες! Ο εξοπλισμός τοποθετήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τη μορφολογία του εδάφους καθώς υπήρξε πλήρης εκμετάλλευση της φυσικής πλαγιάς στη νότια πλευρά της τοποθεσίας. Η τοποθέτηση των Ιχνηλατών , σύμφωνα με το έδαφος και με κλίση 10 μοιρών, βοήθησε τον ιδιοκτήτη να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα, όπως φυσικά και ενέργεια.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι τυχαίο, καθώς σύμφωνα με όλες τις δοκιμές, η εξελιγμένη τεχνολογία MLD αποδίδει 4% επιπλέον ενέργεια, όταν τα τράκερ στο βόρειο ημισφαίριο  έχουν κλίση προς Νότο, σε σχέση με αντίστοιχα τράκερ π.χ αστρονομικού τύπου.

Η Κωνσταντινούπολη δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει ενεργειακή εγκατάσταση της DEGER

 Στην είσοδο των μητροπολιτικών δημοτικών εγκατάστασεων στο Küçükçekmece, οι δημοτικές αρχές ολοκλήρωσαν ένα πρωτότυο ενεργειακό σχέδιο . Δύο διαξονικοί Ιχνηλάτες DEGER   5000ΝΤ τοποθετήθηκαν στον παρακείμενο χώρο πρασίνου σε συνδυασμό με δύο ανεμογεννήτριες των 500W η κάθε μια. Το όλο εγχείρημα πλαισιώθηκε από δύο ενεργειακά παγκάκια εξοπλισμένα με θύρες φόρτισης USB. Η παραγόμενη ενέργεια από τα τράκερ αγγίζει τις 17 MWh και επαρκεί όχι μόνο για τις ηλεκτρικές ανάγκες τις εγκατάστασης, αλλά και για την πλήρη ηλεκτροδότηση τεσσάρων κατοικιών. Υπολογίζεται ότι η πράσινη ενέργεια που εξοικονομείται για το περιβάλλον, ισούται με  9,2 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Deger Hatay Turkey S100-PF-DR

Συγκριτικά τεστ στην Άγκυρα καταδεικνύουν για άλλα μια φορά την ανωτερότητα της τεχνολογίας MLD

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η DEGER με αφετηρία τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποιεί στη Τουρκία μια σειρά συγκριτικών δοκιμών μεταξύ των μονοαξονικών, διαξονικών  Ιχνηλατών της και των Φωτοβολταϊκών συστημάτων σταθερών βάσεων. Στα πειραματικά τεστ γίνεται χρήση μιας ευρείας γκάμας πάνελ και αντιστροφέων (inverter). Ο αντικειμενικός σκοπός μέσα από όλες αυτές τις δοκιμές ειναι να καθοριστεί ο καλύτερος πιθανός συνδυασμός ενεργειακής απόδοσης, όπως και να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που καταδεικνύουν την υπεροχή της τεχνολογίας MLD σε σχέση με τα συστήματα σταθερών βάσεων.

Για την περάτωση των δοκιμών κατασκευάστηκε  στην Άγκυρα, εντός 6 ημερών,  ενεργειακή εγκατάσταση ενός MW . Στα τεστ χρησιμοποιήθηκαν δύο τύποι τράκερ των 24 πάνελ έκαστος, ο μονοαξονικός S60H και ο διαξονικός 6000NT. Επίσης για τις ανάγκες των δοκιμών χρησιμοποιήθηκαν 12 διαφορετικοί τύποι inverter διασυνδεόμενοι ταυτόχρονα με τα Φωτοβολταϊκά σταθερών βάσεων, τα μονοαξονικά και τα διαξονικά συστήματα Ιχνηλάτησης.

Για περισσότερα νέα αναφορικά με εγκαταστάσεις συστημάτων ηλιακής ιχνηλάτησης DEGER ανά την υφήλιο, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Scroll to Top