Αυτόνομη εγκατάσταση με TopTracker 8.5 στη Πύλο

toptracker Πύλος

Ένα νέο αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα με τη τεχνολογία της Μέγιστης Ηλιακής Απόδοσης MLD , εγκαταστάθηκε προ λίγων ημερών στη Πύλο της Μεσσηνίας από την εταιρία και συνεργάτη μας Astra Digital. Το σύστημα που πλαισιώθηκε από τον Ιχνηλάτη TopTracker 8.5 της DEGER., περιλαμβάνει 5 ΦΒ πάνελ luxor ισχύος 280 Wp. H εγκατάσταση σχεδιάστηκε έτσι ώστε να καλύπτει απόλυτα τις ενεργειακές ανάγκες του αντλιοστάσιου μιας θερμαινόμενης πισίνας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας.

Το αυτόνομο σύστημα διαθέτει έναν Inverter Victron Phoenix τύπου Μultiplus Compact 2000VA , ενώ ο ρυθμιστής φόρτισης είναι τύπου Victron Blue Solar MPPT 100/50 24V. Οι 12 μπαταρίες που τοποθετήθηκαν είναι 2V 220 Ah pzS.

Τα μονοαξονικά συστήματα Ιχνηλάτησης της DEGER θεωρούνται ιδανικές λύσεις προσιτού κόστους, σε τέτοιου τύπου οικιακές εφαρμογές. Το γεγονός αυτό δεν προκύπτει τυχαία, καθ’ όσον η επιπλέον, έως και 30%, ενεργειακή απόδοση που προσφέρουν ετησίως, κρίνεται απαραίτητη από πολλούς καταναλωτές που δεν θα ήθελαν να μείνουν “ξεκρέμαστοι” σε μια ημέρα με αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις.

διάγραμμα παραγωγής_ΜSS_DEGER
Διάγραμμα ενεργειακής παραγωγής ενός αυτόνομου ΦΒ συστήματος κατά την διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας. Διακρίνεται ξεκάθαρα η υπεροχή των μονοαξονικών Ιχνηλατών DEGER σε σχέση με τις σταθερές βάσεις, ιδίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Aκόμα και στις εγκατάστασεις μικρού μεγέθους, όπως η συγκεκριμένη, ο ΤopTracker 8.5 (2-6 πάνελ) αποτελεί τη πλέον αξιόπιστη επιλογή.

Περισσότερα για τα αυτόνομα ΦΒ συστήματα ΜSS , που έρχονται προκαλωδιωμένα με τις ρυθμίσεις, τους αυτοματισμούς και φυσικά την εγγύηση της DegerHellas μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τη τοποθέτηση των βάσεων του Ιχνηλάτη και τον εξοπλισμό του άνωθεν αυτόνομου συστήματος.

Scroll to Top