Επιδόσεις για όσκαρ στην Πάφο! Οι Ιχνηλάτες D100 και τα πάνελ Panasonic Hit αποδίδουν σε πολύ υψηλά επίπεδα

Πάφος Διαξονικοί Ιχνηλάτες Degerhellas D100 MLD

Αλλη μια εγκατάσταση με διαξονικούς Ιχνηλάτες D100 και με χρήση της τεxνολογίας MLD αποδίδει εξαιρετικά καλά για σημαντικό χρονικό διάστημα, όπως αποδεικνύουν και οι μετρήσεις που θα παραθέσουμε στη συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα οι  8 διαξονικοί τράκερ της DEGER έχουν εγκατασταθεί στη Κύπρο, σε έκταση της κοινότητας Κούκλιας, στην επαρχία της Πάφου. Η εγκατάσταση και η σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο πραγματοποιήθηκαν το 2015,  από την εταιρία ΜILLIAMS ELECTRICAL CONTRACTORS LTD

Η ενεργειακή αυτή εγκατάσταση αποτελείται από  8  Ιχνηλάτες D100 ,  με  τον καθένα να φέρει 52 Φωτοβολταϊκά πάνελ Panasonic HIT. Η διάταξη στον χώρο του συγκεκριμένου τύπου πάνελ επιτρέπει την εγκατάσταση μεγαλύτερου αριθμού από τη φέρουσα ικανότητα του κάθε Ιχνηλάτη. Επομένως, συνολικά έχουν εγκατασταθεί  416 πάνελ  Panasonic HIT  ισχύος 240wp έκαστο , με τη συνολική ισχύ της εγκατάστασης να ανέρχεται στα 99,84 kWp. Ένας inverter ABB TRIO 27,6 kW είναι συνδεδεμένος ανά δύο τράκερ, δηλαδή γίνεται χρήση συνολικά 4 αντιστροφέων ενέργειας. 

 Η τεχνολογία πάνελ Hit της Panasonic εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια με τη σταθερότητα σε υψηλές αποδόσεις και με την αξιοπιστία που επιδεικνύουν τα φωτοβολταϊκά της πάνελ στον χρόνο και στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ιδανικά για τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Μεγαλόνησο, το μισό περίπου έτος και ιδίως τους θερινούς μήνες, όταν θερμαίνονται όχι μόνο δεν μειώνεται η απόδοσή τους , αλλά παράγουν ακόμη περισσότερο ενέργεια.

Τα Φωτοβολταϊκά αυτά πάνελ έχουν μικρό θερμοκρασιακό συντελεστή ισχύος, δηλαδή  μικρότερη μείωση της αποδοτικότητάς τους. Κάτι που σημαίνει αυτομάτως μεγαλύτερη ενεργειακή  παραγωγή σε σχέση με πάνελ με μεγαλύτερο θερμοκρασιακό συντελεστή ισχύος. Σημαντική θεωρείται επίσης η δυνατότητά τους να παράξουν περισσότερη ενέργεια σε μικρότερο χώρο εγκατάστασης.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι στον  διαξονικό Ιχνηλάτη D100  τα Φωτοβολταϊκά  πάνελ επαναφέρονται στην  αρχική τους θέση και κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να είναι στραμμένα στην ανατολή  παρακολουθώντας τον ήλιο από την πρώτη εμφάνιση του με το ξημέρωμα. Έτσι, καθημερινά προστίθεται το χρονικό διάστημα των 15 επιπλέον λεπτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.  

Το πολύ υψηλό επίπεδο αποδοτικότητάς του βρίσκει μια από τις εφαρμογές του στην ιδιαίτερα χαμηλή επιπλέον ενέργεια που καταναλώνει. Δεν απαιτεί ούτε το 0,5 % της επιπλέον ενέργειας για τη λειτουργία του. Συνολικά οι Ιχνηλάτες D100 μπορούν να προσφέρουν έως και 45% περισσότερη ενέργεια ετησίως σε σύγκριση με τα Φωτοβολταϊκά σταθερών βάσεων.

Πάφος Διαξονικοί Ιχνηλάτες Degerhellas D100 MLD

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις μετρήσεις που δίνει συνολικά η εγκατάσταση σε παραγόμενες κιλοβατώρες ανά μήνα  (από τον Ιανουάριο 2017 έως και τον Σεπτέμβριο του 2019) 

Degerhellas Αποδόσεις Πάφος D100

Eυχαριστούμε τον κ. Θεοδόση Χριστοδούλου για την παροχή στατιστικών δεδομένων  και φωτογραφικού υλικού της εγκατάστάσεως.

Scroll to Top