Oι Ιχνηλάτες της σειράς HD (Heavy Duty) άντεξαν στο πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, τα φωτοβολταϊκά πάρκα με το σύνολο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού τους εκτίθενται στα μανιώδη στοιχεία της φύσης. Οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχές μπορούν να αποτελέσουν αιτία για μεγάλες ζημίες και καταστροφές , ιδιαίτερα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Toν Ιούλιο του 2010, οι κάτοικοι της επαρχιακής πόλης του Λίμινγκτον στο Οντάριο του Καναδά, αντίκρυσαν μια εικόνα καταστροφής. Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ανεμοστρόβιλοι που σάρωσαν τη πόλη τους, άφησαν πίσω τους τεράστιες υλικές ζημιές εκατομμυρίων δολλαρίων σε κατοικίες, αγροικίες, αυτοκίνητα και δημόσιες υποδομές.

Θύελλα Καναδάς

Ανάμεσα σε αυτούς που στάθηκαν τυχεροί εν μέσω των ακραίων αυτών καιρικών φαινομένων  ήταν ο Πίτερ Μιούλερ, διευθυντής πωλήσεων της Καναδικής εταιρίας ενέργειας Εthosolar Inc. H εταιρία του , ως μόνιμος συνεργάτης της DEGER, είχε εγκαταστήσει προ λίγων ημερών ,σε αγροτική έκταση της πληγείσας περιοχής, 2 διαξονικούς Ιχνηλάτες  5000 HD (Heavy Duty).

Ο  Πίτερ Μιούλερ δήλωνε εμφανώς ανακουφισμένος στα τοπικά ΜΜΕ : “Ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την πόλη, ισοπέδωσε τα πάντα γύρω από το πέρασμά του. Σήκωσε στέγες σπιτιών, ξερίζωσε δέντρα, αναποδογύρισε μια νταλίκα και ισοπέδωσε ένα διπλανό θερμοκήπιο, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ευτυχώς, το ενεργειακό σύστημα  που εγκαταστήσαμε προχθές , με τους δύο διαξονικούς Ιχνηλάτες  5000 HD, έμεινε άθικτο.”

Θύελλα Καναδάς

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη πόλη του Λίμινγκτον

 Ένα θερμοκήπιο παρακείμενο  στην φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισοπεδώθηκε  από τους ισχυρούς ανέμους

Πρέπει να τονιστεί ότι οι συγκεκριμένοι ιχνηλάτες 5000 HD (Heavy Duty) επιλέχθησαν ειδικά για την ανθεκτικότητα που αναπτύσσουν απέναντι σε θυελλώδεις ανέμους, μιας και δεν πρόκειται για ασυνήθιστα φαινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή του Καναδά. Ιδανικοί για ενσωμάτωση σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μπορούν να αντέξουν σε θεμελιώδη ταχύτητα ανέμου έως και 170 χιλιόμετρα την ώρα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης για ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες σε εκτεθειμένες στις θύελλες παράκτιες περιοχές, δύναται να σχεδιαστούν ανάλογα των ιδιαιτεροτήτων της τοποθεσίας, έτσι ώστε να μένουν άθικτα ακόμα και σε ανέμους ταχύτητας έως και 300 χλμ/ ώρα και με παράλληλη σχετική μείωση της φέρουσας επιφάνειας πάνελ του ιχνηλάτη.

Οι άνθρωποι της Εthosolar  δικαιώθηκαν λοιπόν πανηγυρικά  για την επιλογή τους, μιας και οι εγκατεστημένοι ιχνηλάτες τους άντεξαν ,  στη δίνη του κυκλώνα, χωρίς να υποστούν κάποια ζημιά. Πλέον , οι διαξονικοί 5000 HD έχουν αντικατασταθεί ως προϊόν με τους  D60h , οι οποίοι διατηρούν την ανθεκτικότητα του προγενέστερου μοντέλου, ενώ παράλληλα ενσωματώνουν πολλές νέες βελτιώσεις

D80 Horb Germany

Η DEGER και η Degerhellas για να πραγματοποιήσουν τη προμήθεια κάθε ιχνηλάτη, πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς το σημείο εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο επιλέγεται πάντα το βέλτιστο και πιο ασφαλές μοντέλο που ταιριάζει απόλυτα στις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασής σας. Έτσι λοιπόν, έχοντας ως  απόλυτο οδηγό και μοναδικό  κριτήριο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της ασφάλειας των ενεργειακών εγκαταστάσεων, έχουν εγκατασταθεί, πάνω από 4.000 έργα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στην Ελλάδα μπορεί να μην συναντούμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τους τυφώνες, που παρατηρούμε συχνά, για παράδειγμα, στην Αμερικανική Ήπειρο, δεν παύει όμως κάποιες δύσκολες ημέρες του χρόνου, οι φωτοβολταϊκές εγκατάστασεις να δοκιμάζονται απέναντι σε θυελλώδεις ανέμους. Σε περίπτωση που θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες δύσκολες καιρικές συνθήκες, συνίσταται να γίνει ένας έλεγχος την επόμενη ημέρα για τυχόν φθορές στα μηχανικά μέρη των Ιχνηλατών. Επίσης δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπουμε να πραγματοποιούμε τον απαιτούμενο τεχνικό έλεγχο & service στον εξοπλισμό για να είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για την επέλαση της βαρυχειμωνιάς και των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Στη συνέχεια, παρατίθεται ένα τεχνικό εγχειρίδιο για το πώς και σε ποια σημεία πρέπει να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος (αγγλικά).

Scroll to Top