Μονοαξονικοί Ιχνηλάτες της DEGER συμμετέχουν σε νέα εγκατάσταση 1,5 MW στη Λιθουανία

ΜΟΝΟΑΞΟΝΙΚΑ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Στα πλαίσια της ολοκληρωτικής τους ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία, οι χώρες της Βαλτικής, στρέφονται σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Οι ΑΠΕ και δη τα Φωτοβολταϊκά έχουν τη τιμητική τους, καθώς ξεφυτρώνουν με γοργούς ρυθμούς σε εκτάσεις που περιβάλλονται από τα πλούσια δάση της περιοχής.

Η DEGER δεν θα μπορούσε να απέχει από τις εξελίξεις καθώς συμμετέχει ενεργά σε  αρκετά project , όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Λιθουανία, με δύο ενεργειακές εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 1,5 MW φωτοβολταϊκών σε χώρους της Amber Grid,  του κύριου φορέα εκμετάλλευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου στη Λιθουανία.

Ο εγκαταστάτης Eternia Solar τοποθέτησε μια ποικιλία διαφορετικών Φωτοβολταϊκών συστημάτων, τράκερ και σταθερών βάσεων, προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή της DEGER στο έργο πραγματοποιείται στην εγκατάσταση του Panevėžys  μέσω 4 Ιχνηλατών S100-SR  με τον κάθε έναν από αυτούς να φέρει 78 Φωτοβολταϊκά πάνελ  RISEN 445W bifacial Perc Μονοκρυσταλλικά. Αντιστοίχως η DEGER συμμετέχει και στην ενεργειακή εγκατάσταση του Jauniūnai μέσω 7 Ιχνηλατών S100-SR  με τους δύο από αυτούς να φέρουν από 52 Φωτοβολταϊκά πάνελ του προαναφερόμενου τύπου, ενώ οι υπόλοιποι 5 φέρουν 74 ΦΒ πάνελ.

Ο βασικός στόχος των εμπνευστών του έργου αυτού, είναι να βοηθήσουν την εταιρία να μειώσει τη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράζει και κατά συνέπεια να μειώσει τα λειτουργικά κόστη της μαζί με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Πρόκειται σαφέστατα για ένα έργο που ξεχωρίζει για τη πολυσυλλεκτικότητα των Φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλά και για τις καινοτομίες που ενσωματώνει.

Στις καινοτομίες αυτές περιλαμβάνονται τα υψηλής απόδοσης bifacial (διπλής όψεως) Φωτοβολταϊκά πάνελ με τα οποία είναι εξοπλισμένες οι ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ τα τράκερ της DEGER ξεχωρίζουν ανάμεσα στη πληθώρα των διαφορετικών δομών στήριξης.

Scroll to Top